Wat te drinken naast alcoholische drankjes op een feestje?

Wanneer je een middagje op het terras doorbrengt met een vriend of vriendin, wordt er bijna van je verwacht een glaasje alcohol te drinken. Anders ben je zo ‘ongezellig’. Het is ergens wel vreemd dat alcohol, wat net zo goed een drug is als nicotine of wiet, zo ontzettend sociaal geaccepteerd is dat mensen je raar aankijken wanneer je niet mee doet met wat in de maatschappij wordt gezien als ‘gezellig’.

Laat het idee van verplicht alcohol drinken op feestjes alsjeblieft varen. Alcohol is zelfs verslavend en daarmee gevaarlijk. Zeker voor verslaafden is het heel belangrijk dat je ervaart dat alcohol op een feestje echt niet nodig is om het gezellig te hebben. Zorg in ieder geval dat je niet meer drinkt en zoek deskundige hulp bij alcoholverslaving. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die volledig gestopt zijn met drinken en zich hier heel goed bij voelen.

Water

Zeker de mensen die veel sporten of op hun caloriegebruik willen letten, zullen het fijn vinden om water te kunnen drinken op een feestje. In een biertje zitten namelijk al snel meer dan 100 kilocalorieën, meer dan in een boterham. Het is logisch dat je zo gezond mogelijk wil drinken en water is dan bijna altijd de beste keuze.

Een 0.0 variant van een alcoholisch drankje

De meest voor de hand liggende keuze is natuurlijk alcoholvrije drankjes. 0.0 biertjes zijn al langer een fenomeen, maar wist je dat er ook alcoholloze wijn bestaat? Dit wordt vooral gedronken door zwangere vrouwen, maar is natuurlijk ook een uitstekende keuze voor mensen die proberen te minderen met alcohol. Er bestaan natuurlijk ook 0.0 varianten van verschillende cocktails. Zo is de laatste tijd de alcoholloze mojito van Finley extreem populair, maar kun je vrijwel elke cocktail ook ‘virgin’ bestellen: simpelweg een cocktail zonder alcohol.

Fris

Iets fris drinken kan natuurlijk altijd op een feestje. Kies voor een cola, ginger ale of bitter lemon, en misschien dat je je dan iets minder ‘saai’ voelt dan wanneer je een glas water bestelt. Binnen het spectrum van een ‘fris’ drankje is er voor ieder wat wils. Ga je naar een meer casual feestje, kies dan voor een sapje. Gaan jullie uit? Neem dan bijvoorbeeld een tonic. Als je vrienden dan aan de Gin Tonic zitten, wijk je amper af van hen. Wedden dat niemand doorheeft dat jij geen alcohol drinkt?

Keep Exploring
Ook overdag goed slapen met verduisterende gordijnen