Ronde eettafel: de trend van dit moment  

Wie een woonmagazine openslaat ziet direct dat ronde eettafels terug van weggeweest zijn. Eerder zagen we vooral vierkante of rechthoekige tafels, maar de mooie ronde vormen mogen weer in heel wat eet- en woonkamers staan. En dat snappen wij wel! Waarom? Dat vertellen we jou graag in deze blog!

Er zijn heel wat voordelen te noemen over het nemen van een ronde eettafel. Het zorgt niet alleen voor een speels effect in jouw woonkamer, maar het oogt ook meer organische. Doordat we in de natuur maar weinig harde hoeken zien, denk aan een vierkante tafel, past een ronde tafel in een natuurlijke omgeving. Denk aan een woonkamer met veel planten en natuurlijke tinten. Deze organische vormen zijn mooi te combineren met aarde materialen, zoals wol en linnen maar ook rotan of eikenhout. Of kies voor een tafel met een marmer look.

1. Het breekt de ruimte

Omdat veel woonkamer zijn opgebouwd uit hoeken van 90 graden, dit noemen we ook wel niet organische hoeken, is een ronde tafel juist welkom. Het is daarom juist zo mooi om dit te combineren met elkaar. Je krijgt er een verrassend effect door en een ronde eettafel is ook nog eens vanuit alle hoeken prettig om te kijken. Waardoor je ‘m op meerdere plekken in de ruimte kwijt kan.

2. Gezelliger zitten

Aan een ronde tafel kun je beter zitten met een grote groep. Door de vorm kan je namelijk iedereen aankijken en is het makkelijker om andere mensen te praten dan wanneer je aan een lange rechthoekige tafel zit. Het is knusser, omdat je niet lijnrecht tegenover iemand anders zit. De perfecte tafel om lekker lang na te tafelen dus!

Goede vragen nodig voor een diep gesprek? Bekijk deze eens!

3. Perfect voor in kleine ruimtes

We zeiden het net al eventjes, maar een ronde tafel kun je op heel veel plekken in het huis zetten. Dat komt omdat de ronde hoeken ervoor zorgen dat je vanaf alle kanten veel zachter tegen het meubelstuk aankijkt, maar het is ook de tafel voor in kleinere ruimtes. Omdat je simpelweg minder plek in neemt. Teken maar eens een rondje in een rechthoek. Dan zie je dat er ruimte wegvalt. Het oppervlakte en de loopruimte om een ronde tafel is minder groot. Ideaal dus voor kleine ruimtes!

 

 

Keep Exploring
Zo rijd je stijlvol op je scooter door de stad