Terug naar de eenvoud

Tegenwoordig is er een nieuw soort van bewustzijn. Er is een duidelijke verschuiving in onze manier van denken. We voelen het ook, al kunnen we het niet omschrijven wat het nu precies is.

Leef vandaag niet morgen

Het begint langzaam te dagen in de samenleving dat het leven in het ‘nu’ ook belangrijk is. De mens is eigenlijk altijd druk met ‘rennen’ in werk en leven. Dit om later veel geld te hebben. Maar hoe weet je nu hoe je ‘later’ eruit gaat zien? Als je ‘later’ niet is wat je denkt dat het gaat worden. Wat dan? Heb je dan ‘nu’ wel gelukkig geleefd?

Duur wonen

Moet je dat dure huis kopen en hypotheek schulden op je nek nemen? Een goede vraag. Je zou ook andere opties kunnen bekijken. Je kunt namelijk ook bijvoorbeeld van woning ruilen. Veel goedkoper en minder lasten. Vind je dit een interessant optie? Kijk dan eens bij Woningruil24.

Minimalistisch leven

Een moeilijk woord voor eigenlijk iets eenvoudigs. En nu praten we niet over de strakke inrichting van je nieuwe woning. Maar over het terug gaan naar minimalistisch leven: back to basics. Leven met dat wat je echt nodig hebt zonder overdadig consumeren.

Bewustwording

Minimalistisch leven kan overal. Je hoeft niet radicaal van huis of plek te veranderen. Je hoeft alleen maar bewust te zijn waar je mee bezig bent. Je ziet vaak op reizen dat mensen anders leven dan dat jij gewend bent. Ze zijn veel meer met de natuur verbonden en zijn met minder tevreden dan wat jij hebt. Zijn ze daardoor ongelukkiger dan jij? Waarschijnlijk niet.

Wonen

Toen je vroeger klein was tekende je graag huizen. Dat waren simpele tekeningen met een dak, ramen en een deur. Soms met een paar wolken erboven en vooral tekende je de zon. Wanneer is dat zwembad in die tekening gekomen? Of die inloopkasten? En waarom wil je in godsnaam lopen in je kast.

Er zijn mensen die het minimalistische leven zo serieus dat ze gaan wonen in ‘Tiny Houses’. Dit soort huisjes hebben minimale inrichting dat zo klein is dat je met de neus op de feiten wordt gedrukt. Je leert wat er echt nodig is om te wonen in een huis.

Tenslotte 

Als je bewuster gaat leven en gaat minimaliseren dan krijg je meer geld en tijd terug. Wat je eigenlijke doel was, maar dan op latere leeftijd.

Maar waarom dan nu niet?

Keep Exploring
Wat is Rechtshulp on Demand precies?