Welke shampoo past bij welk haartype?

Als je shampoo gaat kopen, kan dat nogal overweldigend zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten shampoo, van veel verschillende merken, dat je misschien niet meer weet wat je nu moet kiezen. Wat werkt voor jou? Om dat te bepalen, is het goed om te weten wat de verschillen tussen diverse soorten shampoo zijn. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, zodat kiezen de volgende keer een stuk gemakkelijker gaat!

Voor elke haarsoort een shampoo

Eigenlijk wordt het aanbod van shampoos bepaalt door alle verschillende haartypes die er zijn. Maar ook door het gewenste resultaat. Elke haarsoort en elk gewenst resultaat heeft een soort shampoo gekregen. Waar kun je aan denken? Topmerk in shampoos is Redken, en die onderscheidt onder andere deze haartypes:

  • Poreus, beschadigd haar;
  • droog en breekbaar haar;
  • zeer droog haar;
  • fijn of dunner wordend haar;
  • gekleurd haar;
  • grijs haar;
  • krullend haar.

Elk type haar heeft behoefte aan een andere verzorging. Fijn haar heeft weinig aan een intensieve verzorging, daar wordt het alleen maar zwaarder en dus sluiker van. Terwijl droog of breekbaar haar dat juist wel goed kan gebruiken!

Als je hebt bepaald welk haartype jij hebt, en dat kunnen er natuurlijk ook meerdere zijn, zoals beschadigd en droog, dan is de vraag: wat wil je bereiken?

Altijd het gewenste resultaat

De ene wil een rommelige beachlook, de ander wil sleek glanzend haar en de volgende wil vooral volume in het haar. En er zijn vrouwen die elke dag iets anders willen: van stijl tot krullen. Daarom is het ook aan te raden om, als je voor meerdere looks wil kunnen kiezen, verschillende shampoos te kiezen. Zo kun je elke keer bepalen wat je die keer wil bereiken. Voor elke look en elke haarwens is er een Redken Shampoo.

Je kunt je vast wel voorstellen dat bij een beachlook een shampoo past die een mat en rommelig effect geeft. Toch moet die shampoo ook zeker verzorgend zijn, omdat niemand zit te wachten op een droge pluizencoupe.

Voor beschadigd haar is het belangrijk dat het weer sterk en gezond wordt, terwijl droog haar vooral vocht tekort komt. Gekleurd haar kan snel vervagen, dus is gebaat bij een verzorgende shampoo die de kleur mooi helpt houden, of zelfs extra versterkt. Blond en bruin haar dat vooral een koele ondertoon moet behouden, kun je wassen met speciale kleurshampoo zodat warme tinten uit het haar gehaald worden. Ga je de zon in, gebruik dan een shampoo met een speciaal filter, dat voorkomt verkleuring en een dorre bos stro op je hoofd.

Grijs haar is van een aparte categorie: het oogt vaak stugger en droger dan ander haar, en ook grijs haar is gebaat bij een koele ondertoon. Dus een shampoo die beide problemen aanpakt is dan een absolute aanrader. En heb je last van roos of een jeukende hoofdhuid? Probeer dan eens een shampoo die de hoofdhuid helpt kalmeren.

Tot slot is er altijd nog een shampoo voor iedereen: een universele shampoo die geschikt is voor elk haartype. Toch raden we aan om vooral een shampoo te kiezen die een specifiek probleem aanpakt, als je daar last van hebt.

Keep Exploring
Goede koffie: maak thuiswerken net wat comfortabeler met de juiste koffiemachine