Wil jij aan het werk in de elektrotechniek - spirit24

Wil jij aan het werk in de elektrotechniek?

Ben jij op zoek naar werk en wil je een baan die uitdagend is, in een sector die constant in beweging is? Dan is het goed om eens te overwegen om in de elektrotechniek werk te zoeken. Dit is namelijk een vakgebied dat volop kansen biedt voor mensen die het fijn vinden om met technologie aan de slag te gaan. De functies die je in deze sector terugvindt zijn zeer divers. Zo kan je verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van elektrische systemen, of complexe apparatuur moeten onderhouden. Het is onder andere het enorme aanbod aan diverse banen dat het zo aantrekkelijk maakt om in de elektrotechniek te werken. We vertellen je hier graag meer over en bekijken dan gelijk wat voor opleiding je nodig hebt, over welke competenties je moet beschikken en hoe een uitzendbureau als BaanBereik je kan helpen als je wil werken in Heerhugowaard.

Waarom kiezen voor een baan in de elektrotechniek

Als je overweegt om in de elektrotechniek te werken, dan brengt dat een groot aantal mogelijkheden met zich mee. Dit is namelijk bij uitstek een dynamische sector waar je een groot aantal verschillende carrièremogelijkheden hebt. Ga maar na: elektriciteit is een essentieel onderdeel van ons leven. Bedrijven, woningen, transport, communicatie… alles is er afhankelijk van dat de elektriciteit goed functioneert. Je kan dan ook begrijpen dat er veel werk is in deze sector, om ervoor te zorgen dat alles perfect blijft werken. De banen die worden aangeboden zijn over het algemeen goed betaald, wat ook weer te maken heeft met de technische vaardigheden die hier nodig zijn. Niet onbelangrijk: het werk is uitdagend en interessant, doordat je constant oplossingen moet vinden en ook mee kan werken aan innovatie.

Wat heb je nodig om in de elektrotechniek te kunnen werken?

Er zijn meerdere opleidingen waarmee jij straks in de elektrotechniek kan werken. Dit varieert van MBO-opleidingen tot universitaire graden. Dit hangt dan weer af van het specifieke vakgebied waarin je wil gaan werken. De opleidingen in kwestie focussen zich over het algemeen op het gebied van elektrotechniek, elektronica of energietechniek. Als je in deze sector wil werken, dan is er een aantal competenties waarover je moet beschikken. Denk aan technisch inzicht, probleemoplossend vermogen, nauwkeurigheid en goede communicatieve vaardigheden. Zoals je begrijpt is veiligheid in deze sector ook zeer belangrijk, je moet zodoende altijd goed op de hoogte zijn van de geldende veiligheidsvoorschriften.

Wat voor banen zijn er allemaal in de elektrotechniek?

Wil jij in de elektrotechniek werken in Noord-Holland Noord? Dan is er een groot aantal verschillende functies waar je uit kan kiezen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  • Elektromonteur
  • Installatietechnicus
  • Elektronica-ingenieur
  • Technisch tekenaar
  • Projectmanager elektrotechniek
  • Energietechnicus
  • Onderhoudstechnicus

De sectoren waar je deze banen terugvindt zijn onder andere de bouw, de energiesector, telecommunicatie, productie en transport.

Leuk allemaal, maar hoe kom je aan een baan in de elektrotechniek?

Als jij het ziet zitten om in de elektrotechniek te gaan werken en hier een opleiding voor hebt gevolgd, dan is het goed om contact op te nemen met een uitzendbureau. Bureau’s als BaanBereik hebben veel contacten in de elektrotechniek en kunnen jou helpen bij het vinden van een geschikte baan. Ze gaan met jou in gesprek om te bekijken in welke richting ze moeten zoeken. Daarna gaan ze aan de slag met het matchen van jouw vaardigheden en ervaring met de juiste functie. Ze helpen jou ook met het opstellen van je cv, de voorbereiding op het sollicitatiegesprek en door samen met jou te bekijken wat voor mogelijkheden je allemaal hebt in deze sector. Ze zullen er alles aan doen om jou aan de meest geschikte functie in de elektrotechniek te helpen.

Keep Exploring
Kleurenpsychologie: betekenis van kleuren