Woning versieren met behang of stickers – alles wat je moet weten

Het versieren van je muren is een leuke en creatieve manier om net even wat meer persoonlijkheid toe te voegen aan je huis. Of je nu op zoek bent naar een statement kleur of dat je meer hebt met een subtiele look, er zijn talloze opties om uit te kiezen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor geweldig behang of voor muurstickers. In deze blog laten wij je alles zien over het decoreren van de muren in je woning. Met deze tips kan je binnen no time een ruimte creëren die echt past bij wat je al die tijd al zocht.

Woning versieren met behang

Als het gaat om behang, zijn er eindeloze mogelijkheden om uit te kiezen. Van gedurfde prints tot subtiele texturen, door de keuzes zie je door de bomen het bos niet meer. Om de juiste keuze te maken, moet je rekening houden met de grootte van je kamer en de look die je wilt bereiken. Mocht je een kleine kamer hebben dan raden wij aan om te kiezen voor een behang met een licht en luchtig gevoel om de illusie van meer ruimte te creëren. Bij grotere ruimtes is het handiger om te kiezen voor een opvallende print. Hiermee zorg je altijd weer voor een hoop bekijks van mensen die over de vloer komen.

Als je aarzelt om een hele kamer te behangen, overweeg dan om het als accent te gebruiken. Door slechts één muur te behangen kun je een centraal punt creëren en een neutrale ruimte interessanter maken. Wat als je in een huurhuis woont? In dat geval is verwijderbaar behang een goede optie om voor te kiezen. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen en beschadigt de muren niet. Bovendien is het verkrijgbaar in allerlei leuke prints en patronen die bij elke stijl passen.

Muren beplakken met muurstickers

Ook op het gebied van originele muurstickers zijn er meer dan genoeg opties om voor te gaan. Van inspirerende citaten tot prachtige afbeeldingen van de natuur, de keuzes zijn eindeloos. Om de juiste stickers voor je ruimte te kiezen is het ook hierbij handig om rekening te houden met de kleuren en stijl van je bestaande inrichting. Op die manier is het mogelijk om je woning aan te vullen, zonder dat het te overheersend wordt. Kies altijd voor stickers die bij je passen en die je ook echt mooi vindt om op te plakken.

Met stickers kun je overigens ook vrij eenvoudig een bepaald soort thema in je kamer creëren. Als je van de natuur houdt, kun je stickers van bomen, vogels of bloemen gebruiken om een natuurlijke sfeer neer te zetten. Hou je van muziek dan kan je stickers van muzieknoten of instrumenten gebruiken om een muzikaal thema te creëren. Door deze eindeloze mogelijkheden is het ook voor jou mogelijk om altijd weer de woning van je dromen te ontwerpen!

Keep Exploring
Ziekenhuizen: Het samenkomen van innovatie en zorg.