Zo speel je het Ra Ra Wie Ben ik Spel!

Met de feestdagen voor de deur worden er heel wat gezelschapsspelletjes weer uit de kast gehaald. Dit kan voor de nodige stressniveaus zorgen (denk aan Halli Galli), of wat valsspelen (bijvoorbeeld bij Monopoly) en dat heb je waarschijnlijk liever niet in de feestmaanden. Een heel goed alternatief is dan het Rara Wie ben ik Spel, een spel wat relatief makkelijk is, niet al te lang duurt en leuk is voor jong en oud.

Het spel uitgelegd

Met ‘Wie ben ik?’ ga je letterlijk op zoek naar wie je bent. Alleen dan iets minder diepgaand. Er wordt een papiertje op je voorhoofd geplakt en hiermee kan iedereen, behalve jij, zien welke naam daarop staat. Vervolgens mag jij vragen stellen aan de personen om je heen die beantwoord mogen worden met ‘ja’ of ‘nee’. Het allerleukste tijdens de feestdagen is om zelf namen op te schrijven, van personen die jullie kennen of misschien wel personen die aan tafel zitten.

Rara Wie ben ik voor pro’s

Zijn jullie echte ‘Rara Wie ben ik’ fans? Dan kun je jullie skills upgraden door te investeren in een paar simpele zaken. Zo kun je bijvoorbeeld het bordspel aanschaffen, of investeren in naambadges. Dat staat toch een stukje professioneler dan een post-it op je voorhoofd.

Inspiratie

Het kan soms hartstikke lastig zijn om op goede namen te komen, die niet te makkelijk te raden zijn maar ook niet te moeilijk. Als je wat inspiratie nodig hebt, dan kun je bijvoorbeeld op online fora kijken om wat inspiratie te krijgen. Vaak hebben mensen hier veel goede suggesties in gestuurd! Hiermee kun je op zoek naar goede namen zoals ‘Nelson Mandela, Willem Holleeder, Joran van der Sloot, Freddy Heineken’ enzovoort. Een stuk lastiger te raden dan ‘Chantal Janzen’!

De avond compleet

Met de juiste hapjes en drankjes (en genoeg bier en wijn), het knisperen van het haardvuur en vooral een goed gezelschap kan dit spel resulteren in urenlange gezelligheid! Je kunt het spel eventueel spannender maken door de regel toe te voegen dat bij elke keer dat iemand fout raadt wie hij of zij is, diegene een slok van zijn/haar drankje moet nemen.

 

Keep Exploring
Word helemaal zen door Japanse sferen in je huis!