Dubbele cijfers zien: dit is de betekenis erachter

Als we het hebben over het zien van dubbele cijfers dan praten we niet over dyscalculie, we hebben het namelijk over iets anders. Sommige mensen herkennen overal dubbele cijfers in als ze naar de klok of naar de datum kijken. Denk bijvoorbeeld maar aan 22:22 of aan de datum 02-02-2020. De een heeft dit meer dan de ander. De meeste mensen valt het niet eens echt op. Wist je dat er een betekenis zit achter het zien van dubbele cijfers? Als je er achter wilt komen wat voor betekenis is dan raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen. We zullen je namelijk alles laten zien wat je moet weten over het zien van dubbele cijfers!

Wat is dubbele cijfers zien?

Misschien zie je de reeks 222 of 333 steeds weer opnieuw. Sommige mensen denken dat het zien van 11:11 op de klok geluk brengt of dat het een teken is om een wens te doen. Maar wat betekent het als je dezelfde reeks getallen herhaaldelijk ziet? Het kan zijn dat het universum je misschien iets probeert te vertellen. Een opeenvolging van zich herhalende getallen die steeds weer opduikt in je leven manifesteert zich waarschijnlijk op verschillende manieren om je aandacht te krijgen. Misschien lijk je altijd naar de klok te kijken om 2:22 uur. Later op de dag betaal je misschien €2.22 voor je koffie. Een paar dagen later kun je misschien een feestje vieren bij iemand thuis met het adres 222. Misschien verblijf je daarna in een hotel in kamer 222. Dit kan dagen, maanden of zelfs jaren duren voordat je de betekenis kunt ontcijferen. Hoewel je deze dingen misschien als toeval wilt afschrijven, kan er een grotere betekenis achter de cijfers zitten.

Verschillende getallen kunnen verschillende dingen betekenen. Diverse experts merken op dat het herhaaldelijk zien van de nummers 111 een wake-up call is; 222 betekent dat je wordt begeleid om evenwicht te zoeken; 444 betekent dat je naar huis wordt geroepen; en 555 is een teken dat er grote veranderingen op komst zijn. De getallen 666 betekenen dat je te gefocust bent op de materiële wereld; 777 betekent dat je op het juiste pad bent; 888 waarschuwt je om je voor te bereiden op een fase van je leven om te eindigen; 999 is een teken van voltooiing; en 000 betekent dat er een volledige cirkel is ontstaan. De wetenschap die zich bezighoudt met nummers is numerologie. Dit is dan ook echt de wetenschap die probeert om aan de hand van bepaalde cijfers boodschappen te ontdekken

Maak kennis met numerologie

Eenvoudig gezegd is numerologie een studie van getallen in je leven. Je kunt informatie over de wereld en ook over elke individuele persoon blootleggen door gebruik te maken van Numerologie. Numerologie wordt gezien als een universele taal van getallen. Als je bekend bent met Astrologie, dan weet je iets van Numerologie; het is op heel wat manieren te vergelijken met Astrologie, maar gebruikt een andere methode om de informatie en het inzicht te krijgen. Zoals je wel aan de naam kunt zien kijk je naar getallen. Numerologie is het idee dat het universum een systeem is en dat als we eenmaal zijn afgebroken we achter blijven met de basiselementen. Dit zijn getallen. Deze getallen kunnen dan gebruikt worden om ons te helpen de wereld en onszelf als individu beter te begrijpen.

De geschiedenis van de numerologie

Waar de numerologie vandaan komt en hoe die tot stand is gekomen is een beetje een mysterie, zoals vele oude filosofieën. Egypte en Babylon zijn de plekken waar de vroegste geschreven verslagen van de numerologie te vinden zouden zijn. Andere bewijzen tonen aan dat de numerologie duizenden jaren geleden werd gebruikt in Rome, China, Griekenland en Japan. De hedendaagse numerologie wordt normaal gesproken toegeschreven aan Pythagoras, dit was een bekende Griekse filosoof. Hoewel het niet bekend is of hij Numerologie heeft uitgevonden, had hij een aantal theorieën bedacht die getallen naar een heel nieuw niveau tilden. Deze theorieën zijn de reden dat Pythagoras bekend staat als de grondlegger voor de moderne numerologie.

Dr. Julian Stenton was eigenlijk de persoon die de naam ‘Numerologie’ bedacht. Hij kreeg erkenning voor zijn rol in de ontwikkeling van numerologie in de moderne tijd. Er is niet veel anders bekend over de totstandkoming van Numerologie, het is vrij populair geworden in de huidige maatschappij en wordt door velen gebruikt. Maar hoe het precies is ontstaan is dus nog steeds een beetje een mysterie. Dit is overigens niet heel veel anders dan bij Astrologie, ook hier is het namelijk niet duidelijk hoe dit precies tot stand is gekomen. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat het net even wat mysterieuzer wordt.

Hoe werkt Numerologie precies?

De werking van de numerologie is eigenlijk vrij gecompliceerd en vereist meestal een meester-numeroloog om gedetailleerde en nauwkeurige metingen te leveren. Hoewel je gemakkelijk je levenspadnummer en dingen als je expressie, persoonlijkheid en zielendranggetallen kunt vinden met behulp van basisberekeningen, is het de manier waarop deze getallen samenwerken die goed moeten worden geïnterpreteerd. Het idee achter de numerologie is dat de kosmos en je leven wordt beïnvloed door je geboortedatum, geboortenaam en vele andere factoren rondom een individu. Op deze manier zijn er grote dieptes die een numerologische voorspelling kan opleveren. Daardoor kan het vaak verbazingwekkende inzichten over iemand opleveren. Men gelooft dat er geen toevalligheden zijn in het Universum dat je naam en verjaardag de reis die je zult maken en je kenmerken beïnvloeden, op dezelfde manier dat sommigen kijken naar horoscopen of astrologie om tekens of lotsbestemmingen te interpreteren.

Mocht ook jij vaak dubbele cijfers zien dan het is een goed idee om je eens te verdiepen in Numerologie. Door je in te lezen en door te bekijken welke cijfers terugkomen in jouw dagelijks leven is het mogelijk dat je bepaalde boodschappen kunt ontcijferen. Een ding is zeker, dubbele cijfers zien is echt niet altijd toeval!

Keep Exploring
Hoog sensitief kind: kenmerken, hoe te helpen en meer