Dit doet een headhunter

Als jij een baan zoekt dan kan het zijn dat je naar een uitzendbureau binnen stapt. Je levert je cv in en je wacht tot wat hoort. Of zoals het tegenwoordig gaat: je schrijft je in via de website en reageert misschien op een baan. Maar verder wacht je vooral af tot er misschien een recruiter is die jou opbelt. Bij een headhunter gaat het nét even wat anders! Hoe dat zit vertellen wij jou in deze blog.

Een headhunter is dus meer een gespecialiseerde recruiter. Waar een ‘normale’ recruiter vooral op zoek gaat tussen mensen die een baan zoeken, bijvoorbeeld omdat ze zich inschrijven via de website. Gaat een headhunter echt op zoek naar een persoon die past bij een bepaalde functie. En in sommige gevallen, of in de meeste gevallen, hoeft het niet zo te zijn dat degene waar de headhunter zijn oog op heeft laten vallen ook daadwerkelijk op zoek is naar een baan.

Groot netwerk

Dat klinkt spannend! Een headhunter gaat dus eigenlijk tot het uiterste en durft iemand in loondienst aan te spreken. Vaak wordt er dan een gaaf aanbod gedaan waar de persoon in kwestie geen nee tegen kán zeggen. Een headhunter gaat dus ver om de juiste persoon bij de juiste functie te krijgen. Vaak gaat het dan ook om hoge posities en bijzondere functies. En daar hoort natuurlijk wel het juiste poppetje te zitten! Vaak werkt een headhunter ook vanuit een groot netwerk.

Bijzondere manier van recruiten

Deze manier van zoeken, wordt dan ook wel executive search genoemd. Op deze manier kan een bedrijf met een bepaalde functie snel genoeg kandidaten aan tafel krijgen. Het gaat dus niet zomaar om het opvullen van een functie. Nee, het gaat om het neusje van de zalm. En uiteraard willen ze wel altijd graag dat dit snel gebeurt. Want tijd is nu eenmaal geld.

Headhunters zijn dus gespecialiseerde recruiters die voor bedrijven met een openstaande functie de beste mensen zoeken. De match moet zo kloppend zijn dat het net lijkt alsof de nieuwe werknemer een jas aantrekt die enkel en alleen voor hem of haar lijkt te zijn gemaakt!

Meer hierover weten? Bekijk deze video! 

Keep Exploring
5 leuke spellen die helpen ontspannen online