Voetbal kijken: hoe maak je het nóg leuker?

Voor voetbalfans lijkt dit artikel misschien onnodig – want voetbal kijken is immers al leuk genoeg, daar hoeft niks meer aan veranderd te worden. Toch zijn er wel degelijk manieren om het kijken naar voetbal of een voetbalwedstrijd nóg leuker te maken. Misschien zelfs wel zó leuk, dat zelfs mensen die niet van voetbal houden na deze tips op zondagavond ook aan de buis gekluisterd zitten voor Studio Sport. Voor de mensen die een partner hebben die altijd vindt dat er thuis teveel naar voetbal wordt gekeken, komt dit artikel waarschijnlijk als geroepen.

Kijk samen met vrienden

“Nothing is ever legendary, unless your friends are there to see it”, een uitspraak van het iconische karakter Barney Stinson uit How I met Your Mother. Een kern van waarheid zit er zeker in, met je vrienden aan je zij wordt het leven nou eenmaal net een stukje leuker. Daarom zou je met je vrienden kunnen afspreken dat jullie altijd samen naar de wedstrijd van jullie lievelingsclub kijken. Wanneer jullie verschillende lievelingsclubs hebben, dan kan dit juist zorgen voor meer sensatie zorgen in de vriendengroep. Als die clubs ooit tegen elkaar spelen, dan weet je dat het chaos wordt. Een vast ritueel maken van samen voetbal kijken zorgt er tevens voor dat je je vrienden vaak blijft zien.

Maak er een competitie van

Misschien ligt het aan ons, maar wij hebben het idee dat het kijken naar iets of het doen van een activiteit direct een stuk leuker en spannender wordt wanneer hier een competitie element aan is toegevoegd. Kijk daarom of je samen met je partner of vrienden van tevoren de uitslagen kunt proberen te voorspellen. Wie er de meeste punten behaalt (de meeste juiste voorspellingen heeft gedaan) wordt uiteraard aan het einde van het seizoen beloond. Deze vorm van beloning kunnen jullie natuurlijk zelf invullen – dat zou een etentje kunnen zijn, maar ook in de vorm van geld. Dit is eigenlijk een soort laagdrempelige vorm van wedden op sport. Veel mensen wedden op de Europa league via TOTO, waar je bijvoorbeeld de wedstrijden van Manchester United en Arsenal kunt volgen.

person in blue nike soccer shoes and black pants

Wedden op wedstrijden

Wil je van kijken naar voetbal écht een sport maken waar je misschien ook nog een leuk zakcentje aan over houdt, ga dan geld inzetten op voetbalwedstrijden. Doe dit echter alleen wanneer je ook zoveel verstand hebt van voetbal dat je het aandurft om op de uitslagen te gokken. Hoeveel winst je hier precies mee kunt maken verschilt per bookmaker, omdat deze verschillende quoteringen hanteren. Veel mensen zetten hun geld in door mee te doen aan TOTO van hun favoriete clubs. Kijk je graag naar Spaans voetbal, dan is inzetten op laliga wedstrijden waarschijnlijk echt wat voor jou.

Verdiep je in voetbal

Wie ergens meer kennis van heeft, vindt het ook leuker om zich erin te verdiepen. Wanneer je meer leest over de spelers achter een bepaald voetbalteam, zal je je hiermee automatisch meer verbonden voelen. Ook een goed idee wanneer je vriend(in) niet van voetbal houdt: laat hem of haar kennis maken met het team en haar geschiedenis. Je zult zien dat op het moment dat men naar een voetbalwedstrijd kijkt en mensen herkent, de wedstrijd ineens veel leuker wordt.

Keep Exploring
Welke woonverzekering past het beste bij jouw woonsituatie?