Wat is het verschil tussen fruitautomaten en gokkasten?

Als je net nieuw bent in de wereld van casino’s, zowel in real life als online, dan kan het zijn dat je denkt dat fruitautomaten en gokkasten hetzelfde zijn. Maar er zitten toch wel een aantal verschillen in deze manier van gokken. Welke dat zijn vertellen we jou in deze blog!

Een gokje wagen bij een fruitautomaat of een gokkast? Dat hebben we waarschijnlijk allemaal weleens gedaan. Even die laatste paar uur erin gooien in de hoop dat je wat winst kan maken. Zo’n fruitautomaat heb je waarschijnlijk weleens gezien. Bijvoorbeeld in het café op de hoek, in de snackbar of in de kantine van de voetbalvereniging. Je kan ze nog steeds op heel veel plekken vinden. Bij een fruitautomaat zijn de afbeeldingen altijd bepaald soort fruitsoorten. Vandaar de naam fruitautomaat. Daarnaast vind je er ook een bel en een joker.

Het doel van zowel de fruitautomaten als de gokkasten is het spelen van dezelfde plaatjes of door bepaalde winnende combinaties te spelen. Gokkasten en fruitautomaten blijven een gokspelletje. Dus voor welke je ook gaat, je moet alsnog het geluk aan jouw kant krijgen!

Winlijnen

Een gokkast wordt ook wel een video slot genoemd. Dan wordt het spel op een soort computerscherm gespeeld. Bij een fruitautomaat is dit namelijk niet het geval, maar zijn er 3 rollen die kunnen draaien met 3 rijen. Hierdoor zijn er 5 winlijnen. Ook is er vaak een onderspel en een bovenspel. Bij het bovenspel is het belangrijk dat je genoeg punten haalt, want daar speel je vaak voor de grotere prijzen.

Bij een gokkast zijn deze rollen er niet. Maar is er dus een beeldscherm. Hierdoor zijn de mogelijkheden van een gokkast vaak groter. Simpelweg, omdat er bijvoorbeeld grafisch veel meer mogelijk is. Een gokkast heeft daarom ook vaak een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan een Indiana Jones-thema of andere filmthema’s. Juist een thema zorgt ervoor dat het spel meer gaat leven. En het dus meer is dan alleen maar fruitsoorten naast elkaar te krijgen.

Voordelen van een gokkast

Een gokkast heeft vaak nog meer voordelen op een fruitautomaat. Want bij een fruitautomaat heb je kans op een bonus door bijvoorbeeld de bel of de joker te spelen. Of je kan je opbrengst verdubbelen met de kop of munt-optie. Bij een gokkast zijn er veel meer mogelijkheden. En kun je bijvoorbeeld zelfs spannende bonusspellen spelen, waardoor je extra punten vrijspeelt of misschien wel meer levens.

Fruitautomaten en gokkasten kun je tegenwoordig ook gemakkelijk online spelen. Al zien we dat die laatste optie veel meer populair is dan de fruitautomaat. Grotendeels om wat we net vertelden, dat het dus meer spectaculairder is. Ook wordt er meer gebruikgemaakt van andere symbolen en spannende muziek of beelden. Je wordt dus simpelweg meer meegenomen in een computerspel waarbij je kans maakt om te winnen. Ook zijn er veel meer winlijnen dan bij een fruitautomaat. Waardoor de kans om te winnen groter is, maar ook de prijzen zijn vaak meer divers.

Keep Exploring
Zo haal je het meeste uit je roadtrip