Gezonde snacks om te eten wanneer je veel sport 

Mensen die veel sporten, weten dat 70% van je behaalde prestaties voorkomt uit eten. Het is niet ongewoon dat mensen de 70-30 verhouding hanteren: waarbij het effect van je fitte lifestyle voor 70 procent voorkomt uit het eten wat je consumeert, en 30 procent vanuit de workouts die je doen. Werken naar een fit lichaam zit hem dus vooral in het eten van gezonde voeding, niet alleen in het doen van de juiste workouts. Maar wat kun je dan het beste eten? Wij maakten een overzicht.

Pindakaas

Naast dat pindakaas natuurlijk super lekker is, is het ook helemaal niet zo slecht voor je, zeker niet wanneer je veel sport. In pindakaas zitten namelijk veel eiwitten en goede vetten. Naast dat pindakaas een gezonde energiebooster is, zorgt het ook voor een goede cholesterol en bevat het veel vezels en kalium.

Noten

Noten zijn ontzettend gezond voor elke sporter. Ze zitten bomvol energie, terwijl er weinig snelle koolhydraten in zitten. Dat betekent dat je er ook lekker lang van vol zit. Een handjevol noten als tussendoortje werkt heel goed tegen een opkomend hongergevoel en geeft je veel energie voordat je gaat sporten. Daarnaast zitten noten zoals walnoten ook bomvol vezels en omega 3-vetzuren. Ook zitten deze noten vol met vitamine E!

woman sitting on yoga mat with in front of girl during daytime

Avocado

Wist je dat een avocado bomvol zit met gezonde vetten? In deze groente vind je naast gezonde ook heel veel goede oliën die je lichaam zeker goed kan gebruiken wanneer je veel sport. Daarnaast ben je lekker lang verzadigd van een avocado en heb je met een halve avocado per dag eigenlijk al genoeg vetten voor de hele dag binnen. Hoewel mensen bij vetten misschien niet meteen aan gezond eten dingen, zit een avocado bomvol goede vetten. Helemaal niet erg om te combineren met een sportief bestaan, dus!

Banaan

Een banaan is een vrucht waar je lekker lang vol van kan zitten. Het is een heel fijn tussendoortje wat je zo even in je tas kunt gooien en verbetert zelfs de geestelijke gezondheid! Doordat bananen vitamine B6 en magnesium bevatten, helpen ze bij ontspannen. Ook draagt het bij aan een goede bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snel honger hebt. Mooi meegenomen!

 

Keep Exploring
Het is nooit te laat om te leren pokeren