Kies voor een aanleunwoning

Kies voor een aanleunwoning van zorgaanbieder Omring

Bent u op zoek naar een nieuwe woning die beter aansluit bij uw huidige levensfase? Een plek waar u zelfstandig kunt wonen met de zekerheid van zorg binnen handbereik? Dan is een aanleunwoning kopen via Omring wellicht de perfecte oplossing voor u. Omring biedt als toonaangevende zorgaanbieder in West-Friesland, de kop van Noord-Holland en Texel comfortabele aanleunwoningen die zijn ontworpen met uw behoeften in gedachten. In dit blog leest u meer over aanleunwoningen van Omring.

Wat is een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een zelfstandige woning die direct naast of in de nabijheid van een zorginstelling ligt. Deze woningen zijn ideaal voor mensen die niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen vanwege ouderdom of een beperking, maar toch hun onafhankelijkheid willen behouden. Het fijne van een aanleunwoning is dat bewoners, indien nodig, gemakkelijk toegang hebben tot zorg en ondersteuning.

Voordelen van een aanleunwoning

  • Zelfstandigheid met zorg binnen handbereik: u behoudt uw eigen leefruimte en privacy met de geruststelling dat professionele zorg altijd dichtbij is;
  • Veiligheid en zekerheid: de mogelijkheid om personenalarmering aan te vragen zorgt dag en nacht voor een veilig gevoel;
  • Gemeenschapsgevoel: u woont dichtbij anderen die zich in een vergelijkbare levensfase bevinden, dit zorgt voor een sterk gemeenschapsgevoel en draagt bij aan sociale contacten;
  • Aangepaste voorzieningen: de woningen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van senioren en personen met een beperking, inclusief toegankelijkheidsfuncties.

Wat zijn mooie Omringlocaties met aanleunwoningen?

Zorgaanbieder Omring zit verspreid in de regio’s West-Friesland, de kop van Noord-Holland en Texel. Omring biedt aanleunwoningen aan op diverse locaties in deze gebieden. Zo is er bijvoorbeeld zorglocatie Sorghvliet in het knusse dorpje Andijk. Deze locatie ligt in het hart van het dorp, vlakbij de winkels en de reuring. Daarnaast bent u ook zo bij de dijk, waar u het IJsselmeer kunt zien en even kunt uitwaaien. Een andere mooie locatie is die op Texel in Den Burg. Dit appartementencomplex heet de Schuttehoek, hier zijn zo’n 27 appartementen beschikbaar. De locatie is heerlijk landelijk gelegen met uitzicht op de weilanden. Daarnaast is er een gezellige gezamenlijke tuinkamer voor activiteiten.

Personenalarmering: 24/7 hulp

Een belangrijk voordeel van wonen in een aanleunwoning via Omring is de mogelijkheid om personenalarmering aan te vragen. Dit systeem biedt u de zekerheid dat u in geval van nood direct hulp kunt inschakelen, 24 uur per dag. Of u nu hulp nodig heeft na een val of u zich plotseling onwel voelt, de  professionele medewerkers van Omring staan altijd voor u klaar.

Zelfstandig wonen met zorg

Vindt u zelfstandigheid, veiligheid en gemeenschapsgevoel belangrijk in uw leven? Kies dan voor een aanleunwoning van Omring. Deze aanleunwoningen zijn speciaal ontworpen om u een comfortabele en ondersteunende woonomgeving te bieden. Bent u geïnteresseerd in een aanleunwoning kopen bij Omring? Neem dan contact met hen op voor meer informatie of een vrijblijvende rondleiding door een van de locaties. Bezoek de website voor alle informatie.

 

Keep Exploring
Beste hygrometer van 2021 – Uit de test