Hoe los je een juridisch geschil constructief op?

Heb je er weleens over nagedacht wat je zou doen als je met iemand een juridisch geschil krijgt? Voor veel mensen komen dergelijke problemen uit de lucht vallen waardoor ze helemaal niet voorbereid zijn en daardoor ook niet weten hoe ze tot een oplossing moeten komen. Vaak sta je dan al met 3-0 achter vergeleken met de tegenpartij. Wanneer je met een professionele tegenpartij te maken hebt, dan wordt het heel lastig om een comeback te maken. Vandaar dat het goed is dat je een rechtsbijstandsverzekering afsluiten gaat. Met deze verzekering kun je je gelijk tot je verzekeraar wenden om een jurist in te schakelen. Wij laten je graag zien wat je van deze polis mag verwachten en hoe je hem kunt afsluiten. 

Je rechtsbijstandverzekering is je juridische vangnet 

Wanneer je rechtshulp en advies nodig hebt, kun je je tot een jurist wenden. Je vraagt deze persoon om je te helpen en in ruil daarvoor betaal je deze persoon het uurtarief dat gebruikelijk is. Wat veel mensen hieraan afschrikt, is dat je op deze manier niet weet hoeveel je aan het eind van de rit moet betalen. Sommige mensen vinden dit zo’n onplezierige gedachte dat ze de jurist niet eens meer inschakelen. Vandaar dat een verzekering uitkomst biedt. Met deze polis, kun je een jurist in de arm nemen op het moment dat het nodig is, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kosten je boven het hoofd zullen stijgen. Jij betaalt namelijk maandelijks een vaste premie en in ruil daarvoor heb je de beschikking over een jurist die van wanten weet. Dat is precies wat je nodig hebt om je probleem hopelijk zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. 

Wat kan een jurist precies voor je doen? 

Als je een jurist in de arm neemt via je verzekering, is het belangrijk dat je gelijk alle stukken meeneemt die de jurist inzicht bieden in het probleem dat je hebt. Lig je bijvoorbeeld in de clinch met je huisbaas omdat deze, in jouw ogen, de huur onwettelijk wil verhogen, dan is het belangrijk dat je je huurcontract meeneemt en, waar mogelijk, alle communicatie over de huurverhoging. De jurist zal de situatie nauwkeurig bekijken en controleren op welke wetten en regels je aanspraak kunt maken. Dit kan ertoe leiden dat de jurist een brief voor je opstelt die je naar je huisbaas kunt sturen. Ook kunnen jullie met elkaar in gesprek gaan waarbij de jurist je zal ondersteunen. Mocht dit alles niet tot een oplossing leiden, dan kun je de zaak ook laten voorkomen. Je jurist zal dan alle benodigde stukken voor je voorbereiden. 

De beste verzekering is exact afgestemd op jouw situatie

Je kunt veel voordeel hebben van een rechtsbijstandverzekering. Net als voor andere polissen geldt ook voor je rechtsbijstandverzekering dat je hier meer profijt van zult hebben als je hem nauwkeurig op jouw situatie kunt afstemmen. Kijk daarom goed welk basispakket je wilt hebben en met welke aanvullende dekkingen je je pakket wilt uitbreiden. Voor je huurprobleem kun je het pakket ‘extra onroerende zaken’ toevoegen. Er zijn vele pakketten waar je uit kunt kiezen, dus dat betekent dat er altijd assistentie is voor het probleem waar je tegenaan gelopen bent. Bekijk alle opties op de site van je verzekeraar en sluit je polis vandaag nog af. Met een paar klikken op je muis, is dit vandaag nog geregeld. 

Keep Exploring
Kan je online gokken bij een casino’s zonder Nederlandse vergunning?