Bucket list: ervaringen om nooit te vergeten, Tips!

Wat zou jij allemaal nog graag doen in je leven? Wat staat er allemaal op jouw bucketlist? We geven je graag een paar goede tips om ervaringen te krijgen welke je nooit meer zal vergeten. Onvergetelijke ervaringen door te doen waar je altijd van hebt gedroomd. Geweldig! Het is natuurlijk heerlijk. Voor veel mensen is het samenstellen van een bucketlist, het maken van een vakantiereis naar verschillende bestemmingen. We willen het graag nog een stapje verder trekken en je ook activiteiten zien doen op die bestemmingen. Zo wordt het allemaal nog beter en mooier. Laten we snel onze bucket list tips met je delen.

Doe vrijwilligerswerk op een zonnige locatie

Ga naar het buitenland om er niet op vakantie te gaan, maar om er juist anderen te helpen. Niets is bevrijdender dan anderen te helpen in je leven. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een paar weken naar een kindertehuis te gaan. Integreer en blijf daar dan ook. Ontdek hoe het is om zonder stromend water te leven, zonder stroom en met weinig eten. Het is goed om zo een geweldige ervaring op te doen. Ook voor jou is dit natuurlijk geweldig. Het is verrassend om te zien, dat mensen mensen zijn en we weinig van elkaar verschillen. Ondanks, dat er geen tv is, goede radio of wifi voor het internet. Pak dus korting bij Emirates en vlieg er zo naar toe!

In het buitenland gaan werken

Ook in het buitenland gaan werken is een goed bucket list item. Wat je er gaat doen moet je zelf maar verzinnen. Wat vind je leuk om te doen en welke banen kun je er snel krijgen? Natuurlijk moet je alle papieren goed op orde hebben. Binnen Europa kun je echter vaak ergens werken. Het is belangrijk om zonder je eigen vertrouwde omgeving te kunnen overleven. Je bent meer op jezelf aangewezen en het is zo mogelijk om meer te leren van jezelf en van het leven. Je zal terugkeren met een gezonde dosis levenservaring en meer zelfvertrouwen. Ook zal je meer vrienden hebben gemaakt. Dit zijn de voors en tegens.

Bucket list voor thrillseekers: Parachute springen

Het zal niet op ieders lijstje staan om te gaan parachutespringen. Het is echter een geweldige ervaring om te doen. Het is doodeng, maar juist die angst overwinnen zal je een geweldig gevoel geven. Je kunt ook gaan kitesurfen of gaan bungeejumpen als je dat liever doet. Het is mooi om de mogelijkheden te ontdekken om een ware adrenaline rush te krijgen.

Bucket list vakantie buiten het hotel

We bedoelen hier, dat je een keer niet in een appartement of hotelkamer gaat slapen. Je gaat bij een local overnachten. Je kunt gaan couchsurfen of naar een AirBnb gaan. Het is stukken goedkoper plus je kunt een ervaring krijgen welke je nooit zult vergeten. Het is heerlijk om op Indonesië, in Wenen of bij Las Vegas bij een local te overnachten. Hoe primitiever hoe beter. Je kunt de locals beter leren kennen en zo genieten van een wonderbaarlijke tijd. Het is goed om te zien welke opties er zijn.

In je eentje op vakantie?

Voor sommige mensen is het normaal om alleen op vakantie te gaan. Wanneer dit niet het geval is dan moet je het zeker een keer uitproberen. Het is goed om eens een keer zonder je vertrouwde partners en buddies op vakantie te gaan. Je kunt jezelf dan beter leren kennen en ook meer zelfvertrouwen opbouwen. Geweldig gewoon.

Maak je eigen bucketlist en ga ermee aan het werk. Doe wat leuks met je leven.

Keep Exploring
Kleurenpsychologie: betekenis van kleuren