Kant en Klaar maaltijden die wel gezond zijn

Kant en klaar maaltijden: hoe gezond zijn die nu eigenlijk? We begrijpen, dat je jezelf dat afvraagt. Het is immers wel prettig om ze te gebruiken, maar is het wel goed voor je op de lange termijn? Wat we weten over kant en klaar maaltijden is dat ze weinig vezels, weinig groenten, veel verzadigde vetten en zout hebben. Het is daarom niet goed om ze veel te nemen. Kloppen deze veronderstellingen echter allemaal wel? We gaan het ontdekken in dit artikel. Het is mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Wat is een goede kant en klaar maaltijd?

Laten we eerst vaststellen wat een gezonde kant en klaar maaltijd nu is en bevat. Het heeft 400 tot 700 kilocalorieën en heeft minimaal 150 gram groenten. Het heeft maximaal 100 gram aan vlees, vis of eieren of ahoe (of maximaal 25 gram noten) en het heeft minimaal 60 gram aan peulvruchten. Het ook goed om te kijken wat je nu precies krijgt. Kies voor volkoren granen en zilvervliesrijst. Een maximum van 15 gram aan vloeibare vetten, olie of boters. Ook mag er maximaal 2 gram zout in zitten.

Wanneer je de bovenstaande richtlijnen gebruikt dan zal je aardig goed zitten. Het is belangrijk om niet teveel vetten en zouten te eten. Het zijn ingrediënten welke niet goed voor ons zijn. Let hier dus goed op.

Vaak of af en toe?

Eigenlijk geldt met alles, dat het met mate genomen moet worden. Ook voor de kant en klaar maaltijden geldt dit. Het is belangrijk om niet iedere dag een kant en klaar maaltijd te nemen. Wanneer het soms echter niet anders kan dan kan het best. Het is vaak gezonder dan een vette hap van de cafetaria. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken van de gezonde maaltijden welke kant en klaar zijn. Als je deze gevonden hebt dan zou je een vaste dag in de week ervoor kunnen kiezen.

Andere alternatieven voor een kant en klaar maaltijd?

De beste varianten van een kant en klaar maaltijd vind je niet in het diepvriesgedeelte van de supermarkt. Het is belangrijk om bij de vers bereide kant en klaar maaltijden te kijken. Ontdek hier of er een gezonde maaltijd is welke voldoet aan jouw eisen. Een goed alternatief is door te kiezen voor een maaltijdsalade. Een ander alternatief is een goede maaltijdsoep. Je kunt er een stukje brood bij doen en bent dan eigenlijk al klaar. Het is mooi om de mogelijkheden te ontdekken en om zelf te experimenteren met de verschillende mogelijkheden om een gezonde maaltijd te krijgen welke kant en klaar is. Als je voor de beste airfryer gaat hoef je ook niet meer te frituren met vet en dan is er ook heel veel meer mogelijk.

Kies gezond, kies lekker en kies voor de beste kant en klaar maaltijden welke je kunt krijgen.

Keep Exploring
Cholesterolverlagers: dit zijn de ultieme cholesterolverlagers