Tintelende handen: de oorzaak en wat er tegen te doen?

Niets is vervelender dan tintelende handen te hebben. De oorzaak is vaak moeilijk te ontdekken. De vraag wat je er tegen kunt doen houd je dag en nacht bezig. In veel gevallen zit er een zenuw bekneld en is het schudden met je armen en handen de oplossing. Het komt vaker voor dan je denkt. Wanneer de tintelingen in de handen steeds vaker terugkomen en er geen aanwijsbare reden is, dan is het goed om verder te kijken. Welke signalen geeft je lichaam je? Is er een achterliggende reden of aandoening welke zorgt voor de tintelingen? De tintelingen kunnen in de handen voorkomen, maar ook in de armen of benen. Graag kijken we samen wat de oorzaak kan zijn en wat je er tegen kunt doen.

Het komt steeds terug: tintelende handen

Je bent op visite bij iemand, op je werk, onderweg naar huis of lekker een avondje aan het stappen en iedere keer weer gaan je handen tintelen? Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Wanneer je dit doet, dan zal het je nog vaker opvallen dat je tintelende handen hebt. Wat is echter de onderliggende boodschap? Er is vaak geen aanwijsbare reden. Het is goed om in actie te komen en om een afspraak te maken met je huisarts. Het negen kan het alleen maar erger maken.

Het komt bij veel mensen voor: tintelende handen

Steeds meer mensen hebben last van tintelende handen of voeten. Het is in veel gevallen niets. Het kan snel weer overgaan. Het is echter goed om er wel stil bij te staan. Soms kan het een verkeerde houding zijn bij het slapen of zitten. Het voelen van spelden in je handen is een veel gehoorde omschrijving van de tintelende handen. Vaak verdwijnt de tinteling snel als je op de zenuw drukt. De tintelingen kunnen doorvloeien naar de benen of armen. Het kan ook een jeukerig gevoel zijn wat je hebt. Beschadigde zenuwen kan een oorzaak zijn, maar ook kan het wat anders zijn. Wanneer We het over Perifere Neuropathie hebben (beschadigde zenuwen) dan kan het al snel om honderd verschillende soorten van aandoeningen gaan.

De meeste redenen van tintelende vingers

Het is vaak moeilijk om direct een reden aan te wijzen. In het algemeen heeft het vaak wat Diabetes te maken. Het kan ook door wat anders komen. Bij dertig procent van alle gevallen gaat het om diabetes. Bij dertig procent is het niet te achterhalen. Bij veertig procent zijn het verschillende oorzaken. Denk dan aan een beknelde zenuw in de nek of rug. Een tekort aan vitamine B12, het Carpaal Tunnel Syndroom, een stenose in de rug of nek of toch diabetes. Een trage schildklier, MS of een andere ziekte kan ook voor de tintelingen zorgen.

Hoe kom je erachter?

Je zal naar de huisarts moeten gaan om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Hij kan een diagnose opstellen en samen met jou zoeken naar een oplossing voor je probleem. Weet dat het vaak gewoon weer overgaat. Over analyseer het niet!

Keep Exploring
Word helemaal zen door Japanse sferen in je huis!