Zo maak je de lekkerste salades 

In de zomer wil je liever een lichte en gezonde maaltijd. Dat komt omdat de zon vaak veel van ons vraagt, waardoor je dus liever een lekkere gezonde salade wil eten dan een stevige biefstuk. Maar hoe maak je nu die salade? In deze blog vertellen we jou hoe je de lekkerste salade kan maken. Lees je mee?

Vaak denk je dat de basis van salades ligt bij de sla. En dat is natuurlijk niet gek, want er zijn natuurlijk heel veel soorten sla. Zoals rucola, bladsla, ijsbergsla, romeinse sla en veldsla. Het is zeker zo dat één van deze slasoorten een mooie basis voor jouw salade kan zijn. Maar het hoeft zeker niet. Zo kan je bijvoorbeeld ook koolrabi, venkel, linzen, pasta of aardappelen als basis van de salade doen.

Je salade vullen

Als je de basis van de salade hebt bepaald of bijvoorbeeld een combinatie hiervan hebt gemaakt, denk bijvoorbeeld aan rucola met pasta of romeinse salade met aardappelen en linzen, dan kun je gaan kijken naar de invulling van je salade.

Verschillende soorten ingrediënten kunnen de vulling van jouw salade vormen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Harde of zachte kazen, zoals Buffalo kaas, mozzarella, grillkaas of feta.
  • Extra groentes, zoals gegrilde courgette, paprika of uien. Maar ook mais, bonen of broccoli. Alle groentes kunnen een aanvulling op jouw salade zijn.
  • Gebakken of rauwe vlees of vis, bijvoorbeeld biefstukpuntjes, gegrilde kip of spiesjes van gamba’s.
  • Fruit, zoals druiven of een geroosterde peer of perzik, ook meloen is erg lekker in je salade.

Om je salade af te toppen kan het lekken zijn om een crunch toe te voegen aan je maaltijd. Hoe je dat doet? Door bijvoorbeeld te gaan voor croutons, zaden of pittenmix, geraspte Parmezaanse kaas, spekjes of gebakken bacon of gebakken uitjes.

Kies de juiste dressing

Als laatste wil je natuurlijk je salade aftoppen met een lekkere dressing. Het is belangrijk om de dressing pas erop te doen wanneer je de salade gaat eten. Als je dat eerder doet, is de kans groot dat je salade wat slap wordt van de olie. En dan verliest het zijn knapperigheid.

Dressing bestaat vaak uit olie, azijn of een mayonaise. Je kan de olie zelf maken op basis van deze ingrediënten of kant-en-klaar kopen.

Weten hoe je meer groentes kan eten door de dag heen? Bekijk dit artikel eens! 

Keep Exploring
Cruks wetgeving voor het tegengaan van gokverslaving