Gebaksborden: 8 tips voor het opmaken van jouw gebaksbord

Natuurlijk is smaak superbelangrijk als jij een lekker taartje of gebakje serveert. Maar je wil ook een gebakje op tafel zetten dat mooi is opgemaakt. Wat betekent dat opmaken eigenlijk en hoe kan je dit het beste doen? Je leest het in dit artikel.

Het opmaken van je gebaksborden betekent eigenlijk gewoon het mooi maken van een bordje met taart erop. Zo kan jij door middel van wat handige technieken er gemakkelijk voor zorgen dat jouw gebakje er als een waar feestje uit komt te zien. Hiervoor hoe je zeker geen sterrenchef te zijn. Hier volgen een aantal tips om dat op een zo’n mooi mogelijke manier te doen.

1. Niet te veel

Wat veel mensen verkeerd doen, is hun gebaksborden volledig versieren met van alles en nog wat. Juist door het klein te houden, zorg je ervoor dat je gebakje tot zijn recht komt. Zo kan het zijn dat je het heerlijk vindt om, wanneer je honger hebt, je bord vol te gooien met lekkers. Maar wanneer jij iets op een luxe manier wilt opmaken zorg er ervoor dat het mooi op het bord terecht komt door te gaan voor een minimalistische aanpak. Dit doe je door er niet te veel op te doen.

2. Werk in de hoogte

Een andere slimme tip is om in de hoogte te werken. Zorg ervoor dat je misschien een dun stukje chocolade kan gebruiken om erop te leggen of een stapel met wat bolletjes ijs op elkaar. Andere ingrediënten kan je er dan mooi omheen serveren.

3. Kies het juiste gebaksbord

Je zal toch ook moeten nadenken over de soort gebaksborden die je gebruikt. Zo kan je op een te klein bord niet een mooi stuk taart kwijt, maar op een te groot bord zal het stuk taart juist weer heel klein lijken. Kies dus de juiste gebaksborden om ervoor te zorgen dat je gebakje er goed uit komt te zien.

4. Let op de details

Zorg voor wat leuke details. Denk bijvoorbeeld aan een kleine garnering van nootjes, een bolletje ijs of misschien wat kleurrijke stukjes fruit. Deze details sprenkel je dan op een vrolijke, maar minimalistische, manier over het gebaksbord. Wel zo dat het allemaal een beetje bij elkaar past.

5. Hou de randen schoon

Misschien is het je weleens opgevallen dat in een restaurant de randen van de gebaksborden helemaal schoon zijn. Zorg ervoor dat je geen spettertjes of vegen achterlaat. Dit ziet er heel slordig uit. Je wilt toch niet dat mensen hun taart van de randen moeten eten.

6. Saus apart

Natuurlijk kan je bij een lekker gebakje ook spelen met sauzen. Denk hierbij aan een chocoladesaus of een mangodressing die je gebruikt. Wanneer een sausje lekker past bij een gebakje, trek je de taart naar een hemels niveau. Let er wel op dat de saus mooi verdeeld wordt over het bordje en niet volledig op de taart. Verdeel het dus mooi over het gebaksbord.

7. Gebruik veel kleuren

De laatste tip is om veel kleuren te gebruiken. Wanneer jij het heel sober houdt, wordt niemand er vrolijk van. Pas wanneer je kleuren gaat gebruiken zullen mensen ook gaan lachen wanneer je het serveert. Let er wel op dat het geen bonte regenboog wordt. Werk dus met slechts een paar kleuren.

Zin gekregen in een lekkere taart? Bekijk hier hoe je een lekkere ouderwetse appeltaart kan maken! 

Keep Exploring
Dit zijn de meest gespeelde spellen in een online casino