Zo haal je het meeste uit je roadtrip

Een roadtrip met de auto of een kampeerbusje. De een vindt het vreselijk en de ander houdt ervan. Doordat jij zelf de route in handen hebt, krijg je ook meer vrijheid waar je ook maar zelf wil gaan en staan. Dit kan ook voor onzekerheden zorgen en dat is wat veel mensen niet aan durven te gaan. Zie jij dit avontuur op de weg wel zitten?

Zorg voor een veilige en goede auto of kampeerbus

Of je nu voor een kampeerbus of een auto, met daarin kampeerspullen, kiest. Het is belangrijk om te weten dat je met een gerust hart jouw roadtrip kunt beginnen. Je vervoersmiddel zal ten tijde van jouw roadtrip onder veranderende omstandigheden verkeren zoals verschillende wegen en klimaten. Zorg voor vertrek dat je auto technisch in orde is. Gaat je auto door de Algemene Periodieke Keuring (APK) en zijn de banden in orde? Je wilt niet tijdens je reis naast de weg moeten staan omdat je auto ermee op houdt.

Heb je een goede verzekering?

Als je dan toch naast de weg staat, is het fijn dat je een goede verzekering hebt zodat je er geen nare (financiële) gevolgen aan over houdt. Daarnaast moet je verzekerd zijn wanneer jij een ongeluk veroorzaakt. Zorg ervoor dat je verzekering hebt die ook in heel Europa geldig is of zelf nog verder: buiten Europa. Op deze manier weet je zeker dat je geholpen kunt worden in een vreemd land. Er is een enorm groot aanbod van autoverzekeringen, dus moet je slim elke autoverzekering vergelijken met elkaar voor de beste verzekering die bij jou past.

Kies je route – of niet.

Wil je op de bonnefooi rijden en kijken waar je beland of kies je voor een uitgestippelde route naar keuze? Het voordeel van het uitstippelen van routes is dat je weet waar je aan toe bent. Je kunt kiezen welke steden je wilt bezoeken en wat je daar wilt gaan doen. Daarnaast kun je ook al kampeerplaatsen of hotels reserveren zodat je gegarandeerd een slaapplek hebt. Toch kun je door externe omstandigheden niet altijd op die juiste bestemming komen die je in gedachten had en dit kan jammer zijn.

Wanneer je op de bonnefooi gaat rijden, ervaar je pas echt de vrijheid van de auto. Op elke bestemming kun je weer kijken naar de volgende bestemming en hierin kun je snel omschakelen. Dat is prettig want hierdoor kunnen externe omstandigheden geen belemmering zijn. Tevens kan het gevoel van niet weten waar je naar toe gaat ook een kick geven en onderneem je misschien dingen die je anders niet zou doen.

Je kunt er ook voor kiezen dat je om de 3 dagen een vaste locatie hebt en de tijd daartussen zelf kan invullen. Met deze manier kun je op een bepaalde camping langer te blijven als dit erg bevalt.

Maak het gezellig en leuk!

Kies voor een persoon waarmee jij weet dat je samen voor een lange tijd in een auto kunt zitten en dit avontuur aan kan gaan. Neem leuke bordspelletjes mee voor als jullie op een primitieve camping belanden waar niet veel te doen is. Verken daarnaast ook de omgeving van de camping en drink een lekker drankje bij het plaatselijke café om de hoek. 

Keep Exploring
Tips om te besparen op telefoonkosten