Knap je woning op met deze 3 kleine projecten

Soms sta je voor je woning of loop je door je woning en denk je bij jezelf. Ik zou de boel wel iets meer willen opknappen. Niet direct het grote werk, maar liever een aantal kleine projecten waardoor je toch de look and feel van de woning verandert. In deze blog vertellen we 3 kleine projecten die je op een zaterdag gedaan kunt hebben!

Sommige klussen zijn te groot, denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een aanbouw of de schuifpui vervangen. Maar er zijn ook klusjes die je kunt doen die in één dag klaar zijn en waardoor je kunt genieten van een opgeknapte woning.

Knap je houten voordeur op

Je voordeur is het visitekaartje van je woning. En daarom is het slim om regelmatig je houten voordeur op te knappen. Denk bijvoorbeeld aan het opschuren en verwijderen van de lak en het opnieuw verven en lakken van de voordeur. Zo zorg je ervoor dat mensen die op bezoek komen direct anders bij de voordeur zijn!

Kies voor nieuwe plinten

Wist je dat veel mensen hun plinten niet goed schoonhouden of regelmatig vernieuwen. En dat terwijl plinten makkelijk versleten kunnen raken. Je loopt ertegenaan, verliest wat delen met het stofzuigen of er komen vervelende vlekken op als je houten plinten hebt kun je de boel ook opnieuw schuren en lakken. Of kies voor nieuwe gladde plinten. Zo creëer je een mooie moderne look.

Verf een muur

Als je woning wilt veranderen zonder direct alles drastisch te veranderen dan kan het ook mooi zijn om een muur te verven. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe kleur kiezen. Zorg er dan wel voor dat je kiest voor een kleur die past binnen je huidige kleurenschema. Je kan daarom goed eerst even bij een bouwmarkt langsgaan om verschillende kleurenflyers te halen. Het laatste wat je wilt is dat je straks ook je hele interieur om moet gooien omdat de kleuren niet bij elkaar passen.

En als je nog wat geld over hebt kun je ook altijd kiezen voor nieuwe accessoires, zoals mooie kaarsen of een paar nieuwe kussens op te bank. Weten hoe je een muur moet schilderen? Bekijk deze video eens!

Keep Exploring
Wil jij aan het werk in de elektrotechniek - spirit24
Wil jij aan het werk in de elektrotechniek?