Onzeker over een kleine cup? Zo laat je je borsten optisch groter lijken

Borsten zijn er in allerlei vormen en maten, en ze zijn allemaal mooi zoals ze zijn. Helaas is niet iedereen tevreden met hoe hun lichaam eruit ziet en zouden sommige mensen hier zelfs aan wat willen doen. Daarom zijn borstvergrotingen één van de meest populaire procedures bij cosmetische klinieken (spoiler alert: doe dit niet!) en worden push ups beha’s veel verkocht. Als je niet 100% tevreden bent met je eigen cup en zou willen dat je eigen borsten wat groter zouden lijken, dan geven we je in dit artikel wat tips om dit te bereiken. Of het nou in bikini of in een trui is, er zijn allerlei manieren om met weinig moeite de illusie van een grotere cup te weken.

Borstvergrotingen

We noemden het al even, maar borstvergrotingen zijn echt niet de beste optie wanneer je ontevreden bent over je kleine borsten. Allereerst is het zonde om aan jezelf te sleutelen wanneer je een goed en gezond werkend lichaam hebt. Daarnaast laten documentaires zoals ‘moordtieten’ zien dat siliconen áltijd gaan lekken. Dat betekent dat je siliconen altijd stoffen achterlaten in je lichaam. Tegenwoordig heb je ook borstimplantaten op basis van water, maar zelfs bij dat is het goed om te bedenken of je het wel een fijn idee zou vinden als dat in je lichaam zit en eventueel zou kunnen leken. Denk dus zeker een paar keer na voordat je een borstvergroting echt overweegt.

Push up beha

Een push up beha is een hele makkelijke en vrij natuurlijke manier om meer decolleté te krijgen. Door een push up beha te gebruiken duw je je borsten omhoog door een vulling aan de onderkant van een cup. De beha lijkt van de voorkant dan normaal, maar las je naar de binnenkant van de cup kijkt zie je dat er aan de onderkant een verdikking zit. Hierdoor worden je borsten als het ware gelift, en lijkt het alsof ze groter zijn. Wist je dat er tegenwoordig ook push up bikini’s bestaan, zodat je zelfverzekerd over het strand kunt lopen?

women's black latex brassiere and black necklace

Maximizer beha

Een maximizer zorgt er niet voor dat jouw borsten naar boven worden geduwd, maar de cup van een maximizer-beha is volledig gevuld met extra padding waardoor je tot zelfs twee cups grotere borsten kunt krijgen. Althans – voor de buitenwereld dan. Als je echt onzeker bent over je cupgrootte, zijn maximizer bra’s een perfecte manier om je kleine cup te verdoezelen.

Ronde hals

Je borsten optisch groter laten lijken kun je ook doen door te kiezen voor de juiste kleding. Zo doen ronde halzen het ontzettend goed om je decollete te laten vergroten, maar zijn v-halzen een slechte keuze. Een V hals wekt juist de illusie dat je kleiner lijken, dus voor vrouwen met grote borsten (die zouden willen dat hun borsten er kleiner uit zouden zien) is dit een goede optie. Ook een vierkante hals is geen slim idee als je de illusie van een grotere cup zou willen wekken.

Pads

Stoffen pads (zoals je die ook in een sportbeha of in een bikini hebt, bijvoorbeeld) kun je ook los kopen en zou je in topjes kunnen bevestigen zodat het lijkt dat je grotere borsten hebt. Ook kun je die in je beha aanbrengen, waardoor je borsten groter lijken.

Keep Exploring
Legionellabacterie: zo kun je het vaststellen en meer feitjes