De meest inspirerende films op Netflix

Soms is het heerlijk om een simpele film te kijken, waarbij je niet te veel na hoeft te denken en waarbij je regelmatig in een deuk ligt. Soms heb je juist meer behoefte aan een film met een boodschap. Een film waar je strijdlust, goede moed en dankbaarheid van krijgt. Waarbij je helemaal in de film wordt opgezogen en van begin tot einde wordt meegenomen in het verhaal. Een inspirerende film. Het was handig geweest als op Netflix het genre ‘inspirerend’ bestond. Dit is helaas niet het geval, dus hier volgt een lijst met inspirerende films die op Netflix te vinden zijn.

 

1. The Terminal

Deze film gaat over Viktor Navorsk. Hij reist af naar New York, maar eenmaal daar aangekomen blijkt hij bij bureaucratische problemen betrokken te zijn. Hierdoor kan hij niet meer naar zijn geboorteland terugkeren, maar hij mag de Verenigde Staten ook niet meer in. Hij zal dus op het vliegveld, the terminal, moeten blijven. Hoewel hij gebrekkig Engels spreekt, maakt hij al snel vrienden, krijgt hij een baan en wordt hij verliefd. Deze film leert je om van een nood een deugd te maken.

2. Forrest Gump

In dit rijtje mag de film Forrest Gump niet ontbreken. Deze film gaat over Forrest Gump, een simpele jongen met een laag IQ. Dit weerhoudt hem er alleen niet van een grote rol te spelen in verschillende belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis, zoals het vechten in Vietnam en ontmoetingen met Elvis Presley en John F. Kennedy. En dan is er ook nog Jenny, die hij bij iedere gebeurtenis weer tegenkomt en die altijd achter hem staat. Een inspirerende film die laat zien dat je je nergens door moet laten tegenhouden en dat je meer kunt dan je denkt. Forrest Gump hoef je niet alleen te kijken op Netflix, hij is ook te vinden op Videoland (Volgens Couchpop).

 

3. Bad moms

Deze film gaat over drie moeders die erg hun best doen om hun leven op orde en onder controle te krijgen. Dit lukt hen alleen steeds net niet. Op een gegeven moment besluiten ze dat de maat vol is. Ze gaan helemaal los en proberen niet meer de perfecte moeder te zijn. Dit levert ze meer op dan toen ze perfect probeerden te zijn. Een hilarische film, zeker een van de beste komediefilms van de laatste tijd, die ook laat zien dat je de teugels mag laten vieren.

 

4. Ram Dass, Going home

Een documentaire die gaat over Ram Dass, een spirituele leraar, succesvolle onderzoeker en auteur. Het einde van zijn leven nadert en in de documentaire vertelt hij over onderwerpen als liefde, het leven en de dood. In de documentaire gaat het onder andere over de dwarslaesie die hij kreeg en de dankbaarheid die hij van daaruit heeft gekregen voor zijn leven. Erg inspirerend om iemand zo over deze onderwerpen te horen praten.

 

5. Good Will Hunting

Ook een heel inspirerende film, die je laat zien dat je veel kunt, als je je angsten overwint en in jezelf gelooft. Will Hunting werkt als conciërge op een school. Hier komt een docent erachter dat hij een wiskundig genie is. In de film gaat het over zijn belemmerende problemen die hij door middel van therapie probeert op te lossen. Zijn grootste probleem is dat hij niet in zichzelf gelooft. In de therapie leert hij, met horten en stoten, dit wel te doen.

6. Overcomer

De film Overcomer (2019) is een echte feel good movie, waarin het thema religie en/of geloof centraal staat. Basketbalcoach John Harrison moet tegen zijn zin in het veldloopteam gaan coachen. Dan blijkt ook nog dat ermaar één persoon klaar zit om te gaan rennen, en dat zij  ook nog eens astma heeft. Het lijkt er helemaal niet meer op dat het iets gaat worden. Maar langzamerhand beginnen zowel de coach als de renster er in te geloven dat het toch een succes wordt. Met dit geloof wordt ook het geloof van de hoofdrolspeler in God sterker. Overcomer is een christelijke productie waarvan je kunt leren over twijfel en het overkomen van de twijfel, doordat je de renster in de film van dichtbij volgt.

7. Samsara

Ook te zien op Netflix en zeer interessant is de caleidoscopische film Samsara. Deze film gaat over de oneindige cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte. Samsara betekent in het Sanskriet ‘Het eeuwig bewegende wiel van het leven’. Het is een productie van Ron Fricke die eerder het camerawerk deed voor Godfrey Reggio’s Koyaanisqatsi. Ron Fricke filmde voor Samsara vijf jaar lang vijfentwintig landen op vijf continenten en hij ging naar diverse heilige gronden, rampgebieden, industriële complexen en wonderen der natuur. De film wordt gesteund door transcendentale muziek, wat Samsara een ontzettend mooi geheel maakt. Je moet er wel een beetje van houden, de een zal het prachtig vinden, de ander zal het een overdreven film vinden.

8. The Truman Show

Dit is een echte klassieker en een erg interessante film. The Truman Show is een Amerikaanse film uit 1998, geregisseerd door Peter Weir. Ondanks dat ze film dus wat ouder is, is die vandaag de dag nog steeds actueel en relevant. Het verhaal is voor een deel gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick uit 1959, Time Out of Joint en op een aflevering uit de populaire sciencefictionserie Twilight Zone. Het verhaal gaat over Truman Burbank, gespeeld door Jim Carrey. Truman speelt zonder dat hij het doorheeft de hoofdrol in een realitysoap. Iedereen om hem heen is decor en zijn ‘naasten’ acteren die rol. Dit film was qua recensies een groot succes. Het won dan ook drie Golden Globes en was genomineerd voor drie Oscars. Daarnaast is er zelfs een begrip ontstaan vanuit de film, namelijk de Truman Show-waan.

Hoewel er op Netflix nog meer mooie, inspirerende films staan, is bovenstaande lijst een lijst met films die je inspiratie, goede moed en nieuwe doelen brengt. Natuurlijk heeft Netflix ook vele documentaires waar je je hart aan kunt ophalen. Denk bijvoorbeeld eens aan Minimalism, over een levenswijze waarin je meer geluk ervaart door te gaan leven met minder spullen. Of wellicht kun je inspiratie halen uit Live and let live, een documentaire waarin wordt onderzocht waarom mensen soms veganist worden. Je volgt in deze documentaire zes heel verschillende mensen, van een topsporter tot een slager. Wij wensen je veel kijkplezier en hopen dat de lijst met inspirerende films je voldoende heeft geïnspireerd. Veel kijkplezier!

 

Keep Exploring
Onze 5 favoriete online casino’s en sportweddenschappen