Mooiste roadtrip door Portugal

Bij een roadtrip denken veel mensen meteen aan de Verenigde Staten, de beroemde Route 66 of één van die andere iconische routes. Maar voor een mooie roadtrip hoef je echt niet meteen de oceaan over te steken, ook dichter bij huis vinden we hele mooie landschappen en valt er genoeg te zien. Één van de mooiste landen van Europa is toch wel Portugal en heeft vele adembenemende plekjes. Wij zochten de mooiste voor je uit en stippelden de mooiste raodtrip door Portugal voor je uit.

Auto huren

Je roadtrip begint natuurlijk met het huren van een auto. Dit kun je vanuit Nederland eenvoudig online regelen, wel is het dan belangrijk om je begin- en eindpunt van de route te weten. Faro is een prachtige stad in het zuiden van Portugal, het is de hoofdstad van de Algarve. Je vindt hier alles om je vakantie relaxed te beginnen: een authentiek Portugese stad om in de stemming te komen, gezellige restaurants om de smaak van Portugal te ontdekken en een heerlijk strand om je eerste kleurtje op te doen. Vanuit Nederland vlieg je in 2 tot 3 uur naar Faro en je kunt bijvoorbeeld ook in Eindhoven opstappen. Vervolgens kun je op de luchthaven aldaar via auto huren Faro een auto ophalen via bedrijven als Easyterra. Onze tip: in een cabrio voel je je echt als een koning(in) in Portugal!

De Algarve

Als je de tijd hebt kunnen we je aanraden om vanuit Faro in ieder geval eens richting de Spaanse grens te rijden. Dan kom je onder andere Tavira tegen, dat ook wel het Venetië van Portugal genoemd wordt, en het havenstadje Alcoutim met zijn prachtige natuur. Heb je het in Faro gezien en ben je helemaal ontspannen? Dan is het tijd voor de roadtrip! Vanuit Faro kun je in één ruk door naar boven rijden, maar het is wel zo mooi om de Algarve in al zijn pracht te bekijken. Vanuit Faro rijdt je daarvoor langs de kust naar het westen en vervolgens omhoog.

Op 45 kilometer van Faro ligt de beruchte badplaats Albufeira. Dit is vooral bekend als jongerenbestemming, vergelijkbaar met Llorret de Mar, Salou en Rimini. Maar bij Albufeira liggen prachtige grotten en kun je vanaf een boot dolfijnen spotten, het is dus toch de moeite waard hier even te stoppen! Nog verder naar het westen liggen Carvoeiro, een plaatsje gebouwd op een klif, Lagos met zijn haven én ontelbare palmbomen en Odeceixe. Dit ligt aan de rand van de Algarve en midden in een natuurpark, hier mag je de zonsondergang bij Kaap St. Vincent écht niet missen.

Lissabon

Je kunt vervolgens helemaal langs de kust omhoog naar Lissabon, maar je kunt ook via het binnenland om de historische stad Évora mee te pikken. Lissabon is de hoofdstad van Portugal en ook de grootste stad van het land. Het is een populaire bestemming voor een stedentrip en niet voor niets: van een prachtig kasteel met aan de voet de wijk Alfama met zijn kleine straatjes, tot het beeld van Cristo Rei en de brug over de Taag (je waant je even in San Francisco gecombineerd met Rio de Janeiro) of een ritje met de kabelbaan over de Taag, het kan allemaal. Je kunt hier ook heerlijk shoppen en sla vooral een Pastei de Nata, de lokale lekkernij, niet over!

De Zilverkust naar Porto

Vanuit Lissabon rij je vervolgens langs de Zilverkust omhoog. Je vindt hier heerlijke kustplaatjes voor ontspannen dagen aan het strand, maar ook indrukwekkende vestingsstadjes. Er zijn meerdere Werelderfgoederen te vinden, dus er valt genoeg te zien onderweg. Porto is een prachtige afsluiting van je roadtrip, deze tweede stad van Portugal ligt in het noorden en vanuit hier kun je weer naar huis vliegen. Je levert je huurauto dan hier in. Maar doe dat niet voordat je nog even de bruisende en sfeervolle stad hebt bezocht én hebt genoten van het lekkere eten dat je hier op elke straathoek kunt vinden.

Kortere trip

Heb je minder tijd en kun je niet 2 tot 3 weken rondtoeren in het mooie Portugal? Elke deel van de trip volstaat ook op zichzelf als een mooie, korte roadtrip. Of het nu in de Algarve is, of van Porto naar Lissabon of andersom, Portugal heeft veel te bieden voor een stedentrip tot een volledige roadtrip!

 

Keep Exploring
Je talenten laten doorschemeren in je werk: Hoe doe je dat?