Tips om het thuiswerken vol te houden

Waar je vroeger wellicht sporadisch thuiswerkte, is het door COVID-19 tegenwoordig thuiswerken wat de klok slaat. Voor de één geen probleem, maar voor de ander wellicht een grote(re) opgave. Zit jij er ondertussen wel doorheen? Let dan even goed op!

Blijf optimistisch

De eerste tip is eigenlijk heel makkelijk, maar voor sommigen misschien ook wel “makkelijker gezegd dan gedaan”. We raden namelijk aan om ‘gewoon’ optimistisch te blijven. Volgens een oud gezegde wegen de laatste loodjes het zwaarst, en dat klopt ook zeker. Er brandt langzaam een lichtje aan het einde van de coronatunnel, maar we zijn er nog niet. Blijf echter wel zo optimistisch mogelijk en laat je kop niet net voor de eindstreep hangen. Als we allemaal ons hoofd ook de komende maanden nog koel weten te houden en optimistisch blijven, zal de thuiswerk-dip minder snel inslaan. Nog even volhouden nu, dan mag je over een tijdje echt wel weer een beetje naar kantoor.

Focus op je gezondheid

Een gezond en fit lichaam en goede geest zijn altijd al erg belangrijk, maar zeker in deze roerige tijden wil je dit op orde hebben. Vergeet met al dat thuiszitten dus niet om genoeg te bewegen en te letten op je geestelijke gestel. Probeer zoveel mogelijk uit je dag te halen en beweeg zoveel mogelijk. Begin de dag bijvoorbeeld met een stevige wandeling of home work-out: je zult merken dat het je een goed gevoel geeft. Ga maar na: het wandelingetje naar de auto, van de auto naar kantoor, telkens naar de koffiemachine en het rondje tijdens de lunch met collega’s. Allemaal momenten van beweging die je nu mist. Probeer dit te compenseren. Ook zie je een stuk minder zon en kan de vermoeidheid er extra inslaan. Wel eens over vitamines kopen nagedacht? Zoals vitamine D3, vitamine C of vitamine B12 supplementen? Je zult merken door deze te gebruiken, dat je gemoedstoestand een flinke boost krijgt.

Houd elkaar nog steeds in het oog

Nu iedereen thuis zit, kan het gemakkelijk voorkomen dat je collega’s niet veel meer spreekt. Pas echter op, want je moet elkaar niet uit het oog verliezen. Dat komt de collegialiteit niet ten goede en daarmee de sfeer in bijvoorbeeld jouw team ook zeker niet! Toon daarom ook buiten werktijd interesse in elkaar. Blijf na die ene online meeting nog iets langer hangen en vraag naar hoe nu écht met die ander gaat. Mis je daarbij de oude vertrouwde vrijdagmiddagborrels? Het loont om deze (online) te blijven initiëren. Zorg dat een externe partij een spannende escape room organiseert en laat de directie een gezellig pakketje rondsturen met een goede borrel: zo zorg je ervoor dat alle collega’s echt collega’s van elkaar blijven.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en verlichten deze je hoofd tijdens deze (hopelijk) corona-eindsprint. Nog even, dan zullen kantoren echt wel weer deels hun deuren openen. Succes tot die tijd!

Keep Exploring
Wat valt er allemaal onder de inboedelverzekering, en wat niet?