Een kast vol maar niets om aan te trekken? Zo vind je inspiratie

Soms sta ik voor mijn eigen kast -vol met kleren- en heb ik oprecht het idee dat er niets is wat ik aan kan. Niets is leuk genoeg, of wat ik zoek. Dat is natuurlijk niet zo. Soms heb je de juist kledingstukken wel in huis, maar kun je er even geen fashionable outfit bij bedenken. Hierbij 6 dingen die je kunt doen om uit je inspiratieloze mood te komen.

Stop met fast fashion

Zelf merk ik dat de topjes die ik goedkoop van ketens als Zara koop, het snelst saai worden. Terwijl items waar ik langer over na heb gedacht, in heb geïnvesteerd of vintage heb gekocht, een positieve herinnering achterlaten. Daarnaast zijn vintage items vaak een stuk unieker: je ziet er niet jan en alleman in lopen. Investeer dus in meerdere items, die duurzamer en onder beter omstandigheden gemaakt zijn. Ook al betaal je daar iets meer voor, je hebt dan ook een item waar je meer over na hebt gedacht en waarschijnlijk langer plezier van hebt.

Kijk modieuze series

Door je Netflix-liefde te combineren met je inspiratieloosheid kun je echt tot heel veel nieuwe creatieve ideeën komen. Wedden dat je na het kijken van een aflevering Sex and the City direct veel nieuwe outfit in gedachten hebt?  De hoofdpersoon Carrie Bradshaw is één van de meest modieuze vrouwen in televisiegeschiedenis. Ook modieuze series als Dynasty, Friends of Pose zitten boordevol goede outfits en een heleboel inspiratie.

Pinterest

Pinterest is natuurlijk dé tool om inspiratie op te doen. Door te klikken van een foto van een outfit die je mooi vindt, krijg je daaronder direct plaatjes voorgeschoteld die daarop lijken of dezelfde stijl hebben. Daarnaast kun je ook borden maken, zodat je je kledinginspiratie kunt verdelen tussen ‘feestkleding’ ‘casual kleding’ en bijvoorbeeld ‘formele kleding’.

Treed buten je comfortzone

Ben je gewend alleen in de zomer jurkjes te dragen, kijk dan ook naar andere mogelijkheden. Ook al zou je daar in eerste instantie niet over na hebben gedacht. Jurkjes met lange mouwen en een panty zijn in de winter echt een goede optie! Ook items uit je eigen kast een nieuw leven inblazen door ze anders te combineren geeft je vaak heel veel nieuwe ideeën en inspiratie. Treed dus buiten je comfortzone en combineer panterprint met panterprint of andere gekke prints.

Apps

Ook apps werken hard om jouw nieuwe kledingideeën te geven. De what to wear app bijvoorbeeld. Dit is een soort Tinder waar je door verschillende outfits heen swipet, Net zo lang totdat je genoeg inspiratie hebt gevonden. Ook webshops als Asos, Zara of H&M kunnen je inspireren met hun outfit combinaties. Dan moet je alleen wel uitkijken dat je niet gelijk alle items in je mandje gooit, natuurlijk!

Wissel kleding uit met vriendinnen

Als je je eigen kleding een beetje beu bent, kun je met vriendinnen een kledingruil organiseren. Dan ruim je eerst je eigen kast uit, kies je alle kleding die je net niet leuk (meer) vindt en je vriendinnen doen dit ook. Vervolgens spreken jullie bij iemand thuis af, en beslissen jullie om de leukste items met elkaar te ruilen. Zo heb je ineens veel nieuwe outfits en ben je direct van je oude kleding af. Maar, omdat het bij je vriendinnen, oftewel ‘in de familie’ blijft, het niet zo is dat je je oude parels nooit meer terugziet.

Keep Exploring
Word helemaal zen door Japanse sferen in je huis!