Word helemaal zen door Japanse sferen in je huis!

Ben je je drukke interieur zat en wil jij bij thuiskomst gelijk tot rust komen? Dan is de Japanse style helemaal jouw ding. In dit artikel geven we advies hoe je aan de hand van Japanse sferen rust in je huis aanbrengt.

Minimalisme is je beste vriend

Je woonkamer inrichten is wellicht de belangrijkste taak binnen het restylingsproces. Hier breng je namelijk de meeste tijd door. Ga dan goed na wat je écht nodig hebt. Koop alleen meubilair die je dagelijks gebruikt zoals een bank, stoel en eettafel. Meubilair en felle kleuren en fleurige prullaria horen niet thuis binnen de zogenoemde Kanso-style.

Hout en bamboe

Hout en bamboe zijn materialen die niet kunnen ontbreken in jouw nieuwe interieur. Ga voor licht hout wat bij jou een gevoel van rust en kalmte oproept. Balsahout is een houtsoort die je hier uitstekend voor kunt gebruiken. Bamboe versterkt de natuurlijke uitstraling en geeft de feeling van het relaxte Japanse leventje.

Passende accessoires en meubilair

Het is van belang dat je voor accessoires kiest die helemaal in het sfeertje thuispassen. Opnieuw is minimalisme hier erg belangrijk. Er zijn verschillende must-haves om jouw kanso-style een succes maken. Een Bonsai-boom, futonbed en een Zaisu zitstoel zijn onderdelen die onmisbaar zijn in jouw Japanse interieur. Ga op zoek naar speciaalzaken die oosterse accessoires leveren of bezoek de kringloopwinkel bij jou in de buurt.

Pak uit met een washitsu

Wil je voor het totaalplaatje gaan? Dan mag een washitsu zeker niet ontbreken in je huis. Een washitsu is een meubelloze ruimte die gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden. Denk hierbij als mediteer-, eet- of familiekamer. Op de vloer liggen enkel een aantal Tatami matten, dit zijn matten gemaakt op natuurlijke wijze van rijststro. Tatami betekent geplooid en opgestapeld, dit verwijst naar de wijze waarop de mat gemaakt wordt.

Raamdecoratie

Inbetween gordijnen passen helemaal thuis in de Japanse cultuur, deze gordijnen zijn licht transparant wat zorgt voor een oosters effect. Ook stralen zwarte lamellen de Japanse cultuur uit. Hou hierbij wel minimalisme in je achterhoofd en laat de ladderband achterwege.  Lamellen zijn de perfecte mix tussen voldoende privacy en lichtinval.

Ben jij overtuigd en haal jij de Japanse cultuur in huis? Wij zijn erg benieuwd.

Keep Exploring
Tips voor een betere nachtrust