Hoe te beginnen met investeren in cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn een ongelooflijk populair onderwerp op het internet en steeds meer mensen overwegen om in cryptocurrencies te investeren. Dit artikel is bedoeld om mensen die nog nooit in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, een eenvoudige en uitgebreide gids te bieden over hoe je moet beginnen.

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn digitale of virtuele valuta die gebruikmaken van cryptografie om transacties te beveiligen. Cryptocurrencies zijn op decentralisatie gericht en werken niet via een centrale bank of overheid. Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency, werd in 2009 gelanceerd. In het begin was bitcoin kopen voor de meeste startende investeerders dan ook de beste optie.

Veel verschillende soorten

Er zijn vele verschillende soorten cryptocurrencies, maar de meest populaire zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero en Zcash. Bitcoin is de grootste en meest bekende, met een marktkapitalisatie van ongeveer $41 miljard. Ethereum is de tweede grootste met een marktkapitalisatie van ongeveer $17,5 miljard. Litecoin, Dogecoin en Zcash zijn kleinere cryptocurrencies, met marktkapitalisaties tussen de $1 miljard en $3 miljard.

Wallet aanmaken

Als je geïnteresseerd bent in het investeren in cryptocurrencies, dan is het eerste wat je moet doen een wallet aanmaken. Dit is een soort digitale portemonnee waar je je munten in kunt opslaan. Er zijn verschillende soorten wallets, maar de meest populaire zijn software-wallets (die je op je computer of mobiele telefoon installeert) en web-wallets (die je via een website gebruikt). Software-wallets veiliger dan web-wallets, maar ze zijn ook moeilijker te gebruiken. Als je een beginner bent, dan is het aan te raden om een web-wallet te gebruiken.

Kopen van cryptocurrencies

Als je eenmaal een wallet hebt aangemaakt, dan kun je beginnen met het kopen van cryptocurrencies. Er zijn vele verschillende manieren waarop je dit kunt doen, maar de eenvoudigste manier is door ze te kopen via een exchange zoals bijvoorbeeld Bitvavo. Op een exchange kun je met behulp van reguliere valuta (zoals euro’s of dollars) cryptocurrencies kopen. Er zijn vele verschillende exchanges, dus het is belangrijk om een goede uit te zoeken voordat je begint. Bij het kiezen van een exchange is het belangrijk om te kijken naar de kosten, de reputatie van de exchange en of ze een goede customer support hebben.

Hoeveel zou je moeten investeren?

Als je geïnteresseerd bent in het investeren in cryptocurrencies, dan is er geen vastgestelde hoeveelheid die je moet investeren. Het hangt allemaal af van je doelstellingen, budget en risicobereidheid. Als je bijvoorbeeld een langere termijn investering wilt doen, dan kan het aan te raden zijn om meer te investeren. Als je echter een korte termijn investering wilt doen, dan is het aan te raden om minder te investeren. Het is ook belangrijk om te onthouden dat cryptocurrencies een hoog risico belegging zijn, dus je moet altijd je eigen onderzoek doen voordat je in iets investeert.

Keep Exploring
Hoe werkt een gevelreiniging eigenlijk?