Welke uitvaartverzekering past het beste bij jou?

Het hebben van een uitvaartverzekering is voor iedereen in je omgeving fijn. Het kan het rouwproces verlichten en zorgen wegnemen bij nabestaande. Maar welke uitvaartverzekering is nu het fijnst om te hebben? Natuurlijk ligt dat voor een groot deel aan jouw persoonlijke voorkeuren. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden binnen een uitvaartverzekering zijn. Er zijn vaak twee opties. Er bestaat een uitvaartverzekering in natura en een kapitaalverzekering. Beide verzekeringen hebben voordelen en nadelen. De hoogte van de premie is afhankelijk van jouw wensen, leeftijd, geslacht en gezondheid op het moment van afsluiten. Hoe ouder je bent en hoe meer wensen je hebt, hoe hoger de maandelijkse premie voor een uitvaartverzekering. Gemiddeld liggen de kosten tussen €5 en €60. Om erachter te komen welke uitvaartverzekering het beste bij jou past kun je online bij meerdere onafhankelijke vergelijkers terecht.

Natura verzekering

In een uitvaartverzekering in natura wordt er elke maand een vast bedrag aan premie betaald. Door het betalen van die premie verzeker je jezelf van een aantal diensten op het moment dat je komt te overlijden. De verzekeraar heeft afspraken met een bepaalde begrafenisondernemer welke de diensten zal regelen voor jouw uitvaart. De verzekeraar maakt het te betalen bedrag direct over aan de begrafenisondernemer. Een natura uitvaartverzekering staat daarom ook wel bekend als een uitvaartverzekering in diensten. Wanneer iemand specifieke wensen heeft of er bijvoorbeeld meer kopjes koffie worden geschonken bij de receptie, worden er extra kosten in rekening gebracht. Door schaalvoordelen van de uitvaartverzekeraar bij een begrafenisondernemer kan de premie van een uitvaartverzekering in natura gunstig uitvallen.

Kapitaalverzekering

Gemiddeld sluiten mensen in Nederland een uitvaartverzekering af rond hun 28ste. Dit is vrij jong en daarom is het ook niet raar dat je nog niet weet hoe jouw uitvaart eruit gaat zien.In dat geval kan je in plaats van een natura verzekering misschien beter een kapitaalverzekering afsluiten. Dit is een verzekering waarin je een maandelijks bedrag aan premie betaald. Wanneer jij komt te overlijden komt er een X bedrag vrij wat jouw nabestaande kunnen uitgeven aan een uitvaart. Als er na de uitvaart een bedrag overblijft wordt dit verdeeld onder nabestaande. Het voordeel van een kapitaalverzekering tegenover zelf sparen voor een uitvaart is dat liquide middelen binnen een kapitaalverzekering direct vrijkomen op het moment van overlijden. Wanneer je geld op je spaarrekening hebt staan kan het enkele weken duren voordat de bank dat vrijgeeft. De kosten voor een uitvaart bedragen snel tussen €7.000 en €10.000. Niet iedereen heeft dit bedrag liggen om een uitvaart voor te schieten. Daarnaast kan dit het rouwproces verzwaren voor nabestaande. Om hen zoveel mogelijk te ontzorgen kun je online terecht bij meerdere onafhankelijke vergelijkers om een uitvaartverzekering af te sluiten die het best bij jouw past.

Keep Exploring
Wat te doen als je een ongeluk krijgt op de werkvloer?