Vespa’s, Canada Goose en meer typische merken van de Amsterdamse Jeugd

Je kent vast wel die plaatjes die je op Facebook voorbij ziet komen: ‘Ik ben net in Amsterdam gaan wonen en kom uit een dorp – starter pack’. Zo’n starter pack is een opsomming van plaatjes, merken of spullen die passen bij iemand van die subcultuur. En geloof ons, voor íedereen is er wel een starter pack waar hij of zij zichzelf in herkent. In dit artikel bespreken we de dingen die typisch passen bij de Amsterdamse jeugd. Herken je er niet jezelf in, dan misschien wel iemand die je kent. Enjoy!

Vespa’s

Kan je je het nummer ‘Oud Zuid’ nog herinneren (“Oud Zuid, super duur, super mooi, f*kking duur)? Deze vier jongens stonden als voorbeeld voor veel (rijkere) jongeren in Amsterdam. Uiteraard reden ze rond op -je raadt het vast al- Vespa’s. Een Vespa scooter in Amsterdam is eigenlijk onmisbaar, want andere soorten scooters zie je er bijna niet. Er komen dit jaar ook custom vespa’s naar Nederland toe.

Canada Goose

Wat betreft winterjassen willen veel Amsterdamse jeugdigen ook consistent blijven. Daarom kan het dus zo zijn dat je een paar Amsterdamse jongeren allemaal in dezelfde jassen ziet rondlopen. Warm, gewatteerd en sóms met bontkraag (maar vaker niet). Allemaal van het merk Canada Goose, een vrij duur merk wat kwalitatief goede winterjassen verkoopt.

Malboro Gold

Ja, het is veel beter om niet te roken, maar veel Amsterdamse jongeren kun je uittekenen met een pakje Malboro Gold. Je hoeft ook niet verbaasd op te kijken als er voor de lokale supermarkt meisjes of jongens onder de 18 aan je vragen om een pakje sigaretten voor ze mee te nemen. Maar, roken is zóóó niet 2020. Misschien dat iedereen die nog steeds rookt dit artikel even moet lezen.

Ray-Ban

Op zonnige middag in Amsterdam vertrekt veel jeugd naar het Vondelpark om daar te chillen met muziek, drinken en eten en mensen. Dat uiteraard natuurlijk wel onder bescherming van een goede (en stylish) zonnebril. Eigenlijk zijn de meest gedragen zonnebrillen in Amsterdam allemaal van het merk Ray-Ban. Je betaalt er wat voor, maar krijgt dan ook wel een zonnebril van goede kwaliteit.

Keep Exploring
Is Longontsteking besmettelijk?: en wat je nog meer moet weten over longontsteking