Spiritualiteit en Augmented reality: Wat zijn de mogelijkheden?

Spiritualiteit komt de laatste jaren steeds meer op. Waar veel mensen eerst nog sceptisch waren, worden horoscopen nu steeds meer aangehaald. Ook ik zelf maak me er wel eens schuldig aan: dat ik geen keuzes kan maken wijd ik dan aan het zijn van een weegschaal. Ook stenen die een helende werking hebben zijn steeds populairder, evenals yoga en tantra om je geest en lichaam beter te leren kennen. Wist je dat er wat betreft de combinatie van spiritualiteit en Augmented Reality heel wat mogelijkheden zijn? Lees gauw verder.

Het verschil tussen virtual en augmented reality

Voordat we de precieze mogelijkheden bespreken, willen we even het verschil tussen virtual- en augmented reality uitleggen. Bij augmented reality, AR, kunnen deelnemers nog steeds de werkelijke wereld zien. Je zicht op de werkelijke wereld wordt je hier eigenlijk niet ontnomen, zoals dat bij virtual reality wel gebeurt (door een bril op te zetten). Wat er bij ar gebeurt, is dat je de werkelijke wereld ziet, met een hologram of meerdere hologrammen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende snapchat filters, die de ruimte om jou heen scannen en vervolgens een eenhoorn in het scherm zetten, waardoor het via je telefoonscherm lijkt alsof deze voor je staat. In het echt is dit niet zo, maar op je scherm ziet het er wel zo uit.

Spiritualiteit

Virtual of augmented reality kan ook een helende werking hebben. Het kan bijvoorbeeld mensen van een fobie af helpen. Ben je bijvoorbeeld bang voor honden, dan kan virtual of augmented reality gebruikt worden om een virtuele hond in je buurt te zetten terwijl jij een ar/vr bril op hebt. Nu moet je je angsten wel onder ogen komen. Ook plankenkoorts kan aangepakt worden met behulp van augmented of virtual reality.

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om met augmented- of virtual reality les te krijgen van een virtuele yogaleraar of -lerares. Misschien dat je je binnen je eigen omgeving veiliger voelt om een yogalesje uit te proberen, als je dit normaal niet zo snel zou doen. Je kunt augmented reality huren als je niet gelijk een bril zou willen kopen. Zo kun je eerst kijken of het iets voor jou is.

Keep Exploring
6 gezonde snacks voor op kantoor