Een retreatment op de Malediven, met deze 4 retreats kom je tot rust

Wil je even helemaal tot rust komen en uit de dagelijkse sleur ontspannen op je vakantie? Dan zijn de Malediven met hun vele retreatments iets voor jou. Wij geven 4 manieren om tot rust te komen op de Malediven.

Wat is een retreatment nu eigenlijk? Een retreatment komt oorspronkelijk uit India en ligt in de lijn met wat monniken daar iedere dag doen. Namelijk zonder prikkels door het leven gaan totaal in rust zijn met zichzelf. Retreat betekent in het Engels: ‘jezelf terugtrekken’. Eigenlijk betekent het dus dat jij je even helemaal distantieert van het ‘’normale’’ leven. Je keert naar binnen en legt de focus helemaal op jezelf en niemand anders.

4 retreatments op de Malediven

Wil je graag op vakantie naar de Malediven? Met FTI naar de Malediven is dan een goede keuze, hier kan je namelijk voor een prikkelvrije vakantie kiezen op een prachtige locatie.

#1 Yoga retreat

Laten we beginnen met de meest bekende retreat die je ook op de Malediven kan beleven. Dit is een Yoga retreat. Hierbij doe je 2x per dag Yoga, maar ligt de focus zeker niet alleen op stretchen. Veel mensen denken dat Yoga alleen maar rekken en strekken is, maar bij Yoga komen nog veel meer aspecten kijken. Dus naast het rekken en strekken wat je 2x per dag doet zal je ook gaan mediteren, praten met elkaar over de zin van het leven en zelfstudie doen. Dit kan door te lezen of door bijvoorbeeld te schrijven.

#2 Stilte retreat

De tweede is een stuk heftiger dan een Yoga retreat. Er wordt namelijk van je verwacht dat je volledig stil bent. Wanneer je helemaal stil bent dan kom je dichter bij jezelf. Je gaat waarschijnlijk flink malen en er zullen verscheidene gedachten voorbijkomen. Gelukkig kan je kiezen uit verschillende dagen. 2 of 3 dagen, maar ook 11 dagen stilte retreats zijn er. Zo kan je angsten en dingen uit het verleden van je afzetten.

#3 Spa retreat

Dat stil zijn niks voor jou? Dan hebben we misschien een retreatment op de Malediven die beter bij je past. Dit is de spa retreat. Hierbij ga je van spa naar spa en ga jij je volledig ontspannen. Dit is wat ons betreft misschien wel de meest relaxte retreat. Dagelijks word je wakker met een bubbelbad bezoek voordat je aan het ontbijt gaat. Hierna is het tijd voor sauna’s, zwembaden en heerlijk zonnen. Ultiem genieten als je het ons vraagt.

#4 Solo retreat

Liever helemaal alleen en even niemand om je heen? Dan kunnen wij een solo retreatment op de Malediven wel aanraden. Hierbij kan je één van bovenstaande retreats kiezen, maar doe je alles op je eigen tempo. Hierdoor ben je niet afhankelijk van anderen en kan je helemaal de focus op jezelf leggen. Vaak doe je dit onder begeleiding, maar je mag ook je dagen zelf invullen. Zo kom je volledig tot ontspanning zonder dat er iemand in je nek staat te hijgen.

Keep Exploring
Zo maak je de lekkerste salades