De positieve kracht van extra eiwitten

Whey-eiwit is het meest gebruikte supplement onder sportschoolliefhebbers. Maar weet je eigenlijk wat whey-eiwit is, wat de voordelen van het gebruik ervan zijn en welke soorten er zijn? Een van de meest gebruikte is Gold Standard Whey, met name door de hoge eiwitconcentratie.

Wat is whey-eiwit?

Whey-eiwit is een van de basissupplementen die in de (kracht)sport worden gebruikt. Het is tevens een van de meest nutritioneel waardevolle supplementen. Whey-eiwit is een van de vele eiwitten die een volledig aminozuurprofiel bevat (leucine) dat een belangrijke rol speelt in ons lichaam. Leucine is het sterkste aminozuur dat de spiereiwitsynthese stimuleert. Het is een activator van anabole processen. Er zijn drie soorten whey-eiwit: concentraat, hydrolysaat, isolaat. Alle drie types verschillen enigszins van elkaar. Whey-eiwit heeft een hoog gehalte aan BCAA en L-glutamine aminozuren. Dankzij het hoge gehalte aan BCAA wordt het ook gekenmerkt door een hoge anabole activiteit. In vergelijking met soja- en ei-eiwit is het licht verteerbaar en wordt het gemakkelijk opgenomen door het lichaam.

Hoe wordt whey-eiwit gemaakt?

Whey-eiwit wordt verkregen uit whey. Dit is op zijn beurt een bijproduct tijdens het kaasbereidingsproces. Om whey-eiwit te maken in de vorm die wordt aangeboden door supplementfabrikanten, moet whey worden onderworpen aan bepaalde fysieke processen. De whey zelf bevat weinig eiwitten, het grootste deel ervan is vet en lactose. Het proces waarmee het deze stoffen elimineert, wordt ultrafiltratie genoemd. Op deze manier wordt een standaard whey-eiwitconcentraat gevormd. Om whey-eiwitisolaat te produceren, moet het bereide whey-eiwitconcentraat worden onderworpen aan een ander proces waarbij lactose- en suikerresiduen worden verwijderd. Om het whey-eiwit klaar te maken, moet het worden onderworpen aan het laatste proces, namelijk verpulvering. Afhankelijk van het vereiste eindeffect voegen fabrikanten verschillende soorten smaken, geuren en kleuren toe.

Wat bevat whey-eiwit precies?

Whey-eiwit bevat alle belangrijke aminozuren, zoals L-Leucine, L-Isoleucine en L-Valine. Deze zijn nodig voor een goede regeneratie, waardoor het een volwaardige bron van eiwitten is. Gold Standard Whey is een uitzonderlijk hoogwaardig eiwit, dat van nature voorkomt in melk. Het wordt veel verkocht. Vooral mensen die verschillende soorten sporten trainen, waaronder bodybuilding en fitness, hebben vanwege de grotere vraag naar eiwitten een bijzondere interesse voor Gold Standard Whey.

Voor wie is Gold Standard Whey bedoeld?

Onder liefhebbers van krachtsporten kent de groep mensen die whey-eiwit kunnen innemen geen grenzen. Het is een natuurlijk voorkomende stof in melk, dus als je geen problemen hebt met het consumeren van lactose, is het wellicht een optie voor jou.  Gold Standard Whey  kun je trouwens ook gebruiken na het wakker worden in de ochtend. Tegen die tijd heeft je lichaam snelle toegang nodig tot een goede bron van eiwitten. Gold Standard Whey is daarom een uitstekende keuze die onze spieren beschermt tegen verdere afbraak en het lichaam instelt om spierweefsel op te bouwen. 

Gold Standard Whey: effecten van gebruik

Gold Standard Whey levert niet alleen essentiële aminozuren, maar helpt ook bij het herstel en de reconstructie van spierweefsel. Het is een bron van gezonde eiwitten, noodzakelijk voor alle atleten. Daarnaast wordt Gold Standard Whey snel verteerd en dus snel opgenomen (korte ketens van aminozuren). Het gebruik van Gold Standard Whey bij mensen die trainen in sportscholen en tijdens aerobe training biedt anti-katabole eigenschappen. Het voorziet het lichaam snel van essentiële aminozuren en ondersteunt effectief regeneratie. Het grootste voordeel van dit product is echter een zeer snelle en eenvoudige manier van bereiden.

 

Keep Exploring
Knap je woning op met deze 3 kleine projecten