Als je met de hond op vakantie gaat, waar moet je dan aan denken?

Een hond op vakantie nemen is net zo moeilijk als het meenemen van een kind. Dat betekent niet dat het niet kan. Er zijn velen die met honden en kinderen op vakantie gaan, maar er zijn andere dingen die je moet weten wanneer je op vakantie gaat met een hond versus met een kind. Een hond heeft namelijk hele andere dingen nodig. Wil jij alles weten over op vakantie gaan met je hond? Dan hoor je het hier!

Waar ga je naartoe?

Let op dat je ergens naartoe gaat dat hondvriendelijk is. Dit is essentieel voor je hond, omdat hij anders dag en nacht thuis zit. Een stedentrip zal dus minder fijn voor je hond zijn dan een vakantiehuis in de veluwe waar je veel kan wandelen met je hond. Daarnaast zijn er ook landen die vriendelijker zijn met honden dan anderen. Over het algemeen zijn alle landen in Europa wel hond vriendelijk, maar een plek als Frankrijk vraagt wel dat pitbulls ten alle tijden gemuilkorfd worden. Wil je dit niet, ga er dan niet naartoe met je pitbull!

Dat brengt ons gelijk op het tweede punt, boek een verblijf dat hondvriendelijk is! Als je verblijf niet hond vriendelijk is zal je je hond niet kunnen meenemen en heb je dus geen vakantie met je hond. Er zijn genoeg hotels die hondvriendelijk zijn, meeste van deze hotels vragen een vergoeding voor het verblijf van je hond. Neem daarom contact op met je gewenste verblijf naar de voorwaarden die ze hebben voor het meenemen van een hond.

Naast het verblijf is ook je reis ernaartoe belangrijk. Een vakantie is voor je hond net zo stressvol als voor jou. Ga je bijvoorbeeld met het vliegtuig, dan zal je hond waarschijnlijk voor een tijd opgesloten moeten worden in een kennel in het ruim of in een honden drager. Laat je hond hieraan wennen voor je vertrek. Ook in de trein gelden deze regels vaak. Een trip met de auto is hierdoor fijner voor honden, omdat ze dit vaker gewend zijn. Is je hond wagenziek? Ga dan naar je dierenarts voor advies over wagenziekte bij honden.

Wat heb je nodig?

Allereerst moet je natuurlijk je hondenmand meenemen, want er zal geen hondenbed zijn voor je hond in het hotel! Je hond mag namelijk ook niet op het bed slapen, meeste verblijven plekken vinden dit onhygiënisch naar andere gasten toe. Als je hond niet in een hondenmand slaapt maar in een bench dan kan je beter deze meenemen op reis. Naast je hondenmand moet je natuurlijk ook je royal canin hondenvoer meenemen. Anders zal je geen voer hebben voor je hond. Je kan het hondenvoer ook kopen waar je verblijft, maar het kan zijn dat je hond van ander hondenvoer diarree krijgt of dat er geen mogelijkheid is om het hondenvoer überhaupt te kopen! Gelukkig zijn de hondenmand en het hondenvoer de basisbenodigdheden voor je hond en is dit alles dat je zeker weten nodig hebt wanneer je op reis gaat met je hond!

Keep Exploring
Kant en Klaar maaltijden die wel gezond zijn