Stress, stress, stress: 3 manieren om stress in je leven te verminderen

Tegenwoordig krijgen we alsmaar meer te maken met stress. Dat is niet verwonderlijk, want we moeten steeds meer doen in minder tijd. Als jij het gevoel hebt dat je de laatste tijd wat gestresseerd rondloopt, dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar ontspanning. Hiervoor kan je online inspiratie opdoen in een blog voor vrouwen, een gezondheidsblog, enzovoort. Maar je kan het jezelf ook makkelijk maken door onderstaande tips te lezen!

Schrijf je zorgen van je af

Heel wat mensen hebben te kampen met stress, omdat ze niet overweg kunnen met hun emoties. Als dat ook bij jou het geval is, dan kan het helpen om een stress boekje bij te houden. In dit boekje kan je opschrijven op welke momenten je je gestresseerd voelde. Op die manier kan je ook makkelijker de oorzaak achterhalen, waardoor je er iets aan kan doen. Bovendien helpt het schrijven met het afreageren van je emoties. Je kunt online inspiratie opdoen om op ideeën te komen over hoe je zo’n boekje het beste kunt inrichten.

Mediteer als een Boeddha

Als je het woord ‘mediteren’ hoort, zal je waarschijnlijk denken aan spiritueel ritueel, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. De bedoeling van meditatie is dat je je gedachten eventjes van je afzet. Hierdoor zal je stress verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mediteren hoef je niet per se met kaarsen, wierook en Tibetaans gezang op de achtergrond te doen. Je kan al mediteren door je terug te trekken in de natuur en je te focussen op het fluiten van de vogeltjes, het geluid van de zee of de geur van bloemetjes. Het fijne aan mediatie is, dat het niet veel tijd in beslag neemt, maar toch een groot effect heeft.

Slaap als een roos

Als je stress in je leven wilt verminderen, dan is het voornamelijk erg belangrijk om goed te slapen. Wanneer je niet voldoende slaapt, zal je stressniveau omhoog gaan. Bovendien ben je dan prikkelbaarder, waardoor je nog gevoeliger bent voor stress. Hoeveel je precies elke nacht moet slapen, is afhankelijk van persoon tot persoon, maar gemiddeld gezien kan je toch het best tussen de 7 en 9 uur per nacht slapen. Als het je moeilijk lukt om in slaap te raken, dan kan je volgende tips toepassen:

  • Drink een glas kamillethee of warme melk voor het slapengaan
  • Eet niet te laat en vermijd ook te zwaar eten
  • Breng regelmaat in je slaapritme
  • Visualiseer prettige dingen voor het slapengaan
Keep Exploring
In een tropische spirit? Kies deze all inclusive zon bestemmingen