Zo rijd je stijlvol op je scooter door de stad

Wie aan stijlvol scooterrijden denkt, ziet vast meteen de romantische plaatjes voor zich van retro vespa’s die door Rome cruisen, of knappe mensen die naast hun scooter een gelato eten. Hoewel de scooters van vandaag de dag enorme sprongen hebben gemaakt wat betreft technische ontwikkelingen, is het nog steeds mogelijk om jezelf op een stijlvolle manier met scooter voort te bewegen in de stad. Weten hoe? Lees gauw verder. 

Vermijd sportieve modellen 

Hoewel je natuurlijk kunt kiezen voor een sportief model, zijn deze vaak iets minder stijlvol en elegant dan de verfijndere designs, zoals je ze nog kent van retro vespa’s uit Italië. Er zijn ontzettend veel scootermerken die in plaats van een moderne look juist gaan voor een retro uitstraling, zodat jij kunt flaneren op deze elegante scooter.

Een mooie helm

Als je scooter stijlvol is maar er komt een joekel van een helm bij kijken, dan is het gehele plaatje natuurlijk alsnog niet super stijlvol. In dit geval kun je ervoor kiezen om een mooie en veilige helm aan te schaffen, zoals een fashion jethelm. Deze zijn veilig, maar zien er ook nog eens ontzettend mooi uit. Zo is rijden met helm helemaal gene belemmering, ook voor mensen die normaal veel waarde hechten aan hun uiterlijk. 

buiten, buitenshuis, geen persoon

Geen bekeuring krijgen

Er is natuurlijk weinig minder stijlvol dan op je scooter rijden, net iets te veel snelheid maken en vervolgens bekeurd worden omdat je scooter te hard gaat. Wij begrijpen dat je dit ten alle tijde wilt voorkomen. In dat geval is een toerenbegrenzer een perfecte uitkomst, omdat deze je hiermee in staat stelt om op elk moment de maximumsnelheid van je scooter aan te kunnen passen. Een begrenzer 4-takt en 2-takt is vaak nog niet eens duur, en in ieder geval stukken goedkoper dan wanneer je een dure bekeuring zou krijgen.

Elektrische scooters 

Ook elektrische scooters zijn de laatste jaren een stuk meer in trek en ontzettend stijlvol: ze produceren bijvoorbeeld geen geluid, dus je kunt je geluidloos voortbewegen. Klinkt toch direct een stuk stijlvoller dan het harde gebrom van een motor, tenzij je dat juist mooi vindt natuurlijk. Smaken verschillen!

Keep Exploring
Zijdeglans, hoogglans, mat: verschil uitgelegd