Wat is goedkoper? Een abonnement of een telefoon los bij sim only?

Het blijft een moeilijke keuze. Een telefoon kiezen bij een abonnement of een los toestel kopen. Welke van de twee opties is het voordeligst voor jou?

Sim only

Een los toestel kopen en een abonnement afsluiten met alleen een simkaart. Dat is sim only. Je betaalt voor het gebruik van je simkaart, maar niet voor een toestel. Heb je nog een goed werkende telefoon in huis liggen of hoef jij niet per se de meest nieuwe telefoon? Dan kan je beter voor een sim only abonnement gaan. Over het algemeen is los toestel met een sim only de goedkopere optie. Dat is echter alleen als je naar alle gemiddelden kijkt. Sommige telefoons zijn namelijk wat aan de dure kant om in een keer aan te schaffen. De nieuwste iPhone 11 is redelijk prijzig. Je zou hem in een combideal abonnement wellicht goedkoper kunnen bemachtigen, maar dat is weer alleen als er een mooie actie gaande is.

Abonnement

Veel mensen kiezen er toch voor om een telefoon met een abonnement te nemen. Het grootste voordeel daarvan is dat je het toestel niet in een keer hoeft af te betalen. Je kan per maand een deel van je toestel afbetalen en krijgt in ruil daarvoor een combideal van een mooi nieuw toestel en een bijpassend abonnement. Hoeveel je moet betalen voor je toestel hangt af van het soort telefoon dat je kiest. De nieuwste modellen zullen een stuk duurder uitvallen dan een iets verouderd model. De prijzen van de telefoons en ook de aanbiedingen van abonnementen veranderen elke dag. Houd goed in de gaten wat jou gewenste telefoon kost en in wat voor aanbiedingen hij voorbij komt. Misschien zit er wel een mooie deal voor jou tussen.

Vaste klant

Als trouwe klant van een bedrijf ben jij vaak heel waardevol. Je ziet dat misschien zelf niet zo in, maar vaste klanten zijn ontzettend belangrijk voor een bedrijf. Die zijn namelijk de basis van het bedrijf. Daarom kunnen bedrijven jou als vaste klant bijvoorbeeld aanbiedingen doen. Ze willen dat je bijvoorbeeld nog een abonnement bij hen afsluit voor één of twee jaar. Zo hebben ze jou als klant in ieder geval weer twee jaar vast. Als die periode dan weer voorbij is, proberen ze je weer vast te houden met bijvoorbeeld een nieuwe deal. Toch is het niet alleen voordelig voor het bedrijf. Ook jij kan ervan profiteren. Als ze bellen met een nieuwe aanbieding, kan je best even hard to get spelen en er een goeie deal uithalen, die ook voor jezelf gunstig is. Win-win!

Wat is goedkoper?

Een nieuw toestel of een sim only, welke goedkoper is, hangt vaak af van de keuzes die jij maakt. Heb je een nieuw toestel nodig of niet? Kies je voor een budget telefoon of voor een nieuw model? In vele gevallen zal een sim only goedkoper zijn, maar het is zeker de moeite waard om te kijken of dit in jouw geval ook zo is. Neem de tijd om goed rond te kijken en te vergelijken. Pas dit op jouw beoogde telefoon toe en je zal de keus snel gemaakt hebben.

Keep Exploring
Wat te doen als je een ongeluk krijgt op de werkvloer?