5 Meest sociaal verbindende spellen

Vriendinnenweekend op de planning, scoutingactiviteit gezocht, of een introductiekamp te organiseren? Met deze spellen zorg je ervoor dat jullie elkaar (nog) beter leren kennen. Door in te spelen op het teamverband, elkaar de meest gevoelige vragen te spellen, of gewoon gezellig samen te zijn. Lees gauw verder om erachter te komen wat volgens ons vijf van de meest sociaal verbindende spellen zijn. Veel speelplezier!

Escape room

Je hebt ten minste twee man sterk nodig om een escape room binnen te komen. En vervolgens is teamwork de enige manier om eruit te komen. Samen verzamel je alle hints en aanwijzingen die zijn verstopt in de kamer. Vaak heb je een uur de tijd om de hele puzzel in elkaar te leggen en het mysterie op te lossen. Die oplossing vormt namelijk de sleutel naar je vrijheid. We kunnen je verzekeren: een uur gaat nergens zó snel als in een escape room. En het teamgevoel is bijna nergens zó sterk als wanneer je samen, binnen dat uur de deur geopend krijgt. Ah, heerlijk!

Bingo

Niet voor niets is het een spel dat veel wordt gespeeld in bejaardetehuizen. Bingo. Je hebt bij dit spel niets te verliezen, enkel iets te winnen. Dat zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Vaak wordt bingo gespeeld onder het genot van een koffie en een gebakje en levert het ouderen op een laagdrempelige manier sociaal contact op. Om diezelfde reden was de digitale variant ook zo populair tijdens de intelligente lockdown in 2019. Door het spelen van bingo konden jongeren zo virtueel toch een beetje samenkomen. Online bingo spelen kan overigens ook via casino.nl.

30 Seconds

Waar je bij andere bordspellen zoals Monopolie, Scrabble en Rummikub vaak tegen elkaar strijdt, werk je bij 30 Seconds samen in teamverband. De één beschrijft de termen die op de kaartjes gedrukt staan. De ander moet het zo snel mogelijk zien te raden. Of beter gezegd: zo veel mogelijk zien te raden in slechts 30 seconde tijd. Hoe vaker je dit speelt, hoe meer je op één lijn komt te zitten. Hoe beter je elkaar kent, hoe meer je de verbinding voelt met elkaar. Door middel van inside jokes en kleine onderonsjes besef je dat je soms aan een half woord al genoeg hebt.

Dropping

Liever geen spel spelen achter een scherm, of aan een tafel? Ga er dan eens ouderwets op uit en organiseer een dropping. Drop een groepje mensen, of laat jezelf droppen en zoek samen uit wat de weg terug is. Door middel van hints, zoals in een speurtocht, vinden jullie samen de weg naar huis. Daarbij is het belangrijk om te ontdekken waar je bent en te bepalen welke richting je op moet. Vaak beslaat een dropping een route van enkele kilometers. Lang genoeg dus om elkaar beter te leren kennen en gezellig te kletsen. Hoe sociaal wil je een spelletje hebben?

Doen, durven of de waarheid

Niets verbindt mensen zo erg als elkaars diepste geheimen kennen. Wanneer je jezelf durft bloot te geven aan een ander en iedereen zich kwetsbaar opstelt, krijg je meer begrip en kijk je verder dan hoe iemand er op het eerste gezicht uitziet. Geen spel is hier beter geschikt voor dan ‘doen, durven, of de waarheid’. En het werkt simpel. Eén iemand begint, die daagt een ander uit. Daarbij heeft de speler de keuze tussen ‘doen, durven of de waarheid’. En dat staat voor een opdracht uitvoeren, of openhartig reageren op een wellicht ietwat gevoelige vraag. Pret gegarandeerd.

Keep Exploring
Spiritualiteit en Augmented reality: Wat zijn de mogelijkheden?