Met deze vloeren creëer je rust in huis

De vloer is misschien wel het belangrijkste element in huis. Het zorgt namelijk voor sfeer, rust en bepaalt de stijl. En wie wilt er nou geen rust in huis? Dat je je fijn en comfortable voelt thuis, is juist deze dagen extra belangrijk! Naast het uiterlijk is het handig om te bedenken hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden en wat je budget is. De vloer moet een rustige basis zijn, zodat jij verder aan de slag kunt met de inrichting. Met de volgende vloeren creëer jij rust in huis!

Houtenvloer

Een natuurlijk inrichting zorgt vaak voor een gevoel van rust. In deze inrichting kan een mooie houten vloer natuurlijk niet ontbreken. Met hout kun je namelijk écht alle kanten op. Kies je voor robuust, grof, glad of fijn? En wat voor kleur wil je dan? Neem voordat je een keuze maakt altijd een paar planken mee om naar huis om te testen. Zo weet jij zeker dat je de juiste keuze maakt. Is echt hout te duur voor je? Ga dan voor een goedkopere optie, zoals een pvc-vloer. Deze vloer is dun en soepel en daardoor makkelijk te bewerken en vervangen. Echt een aanrader!

Tegels

Tegels worden vaak gekozen omdat ze praktisch en makkelijk in onderhoud zijn. Maar veel mensen weten niet dat tegels je interieur veel rust kunnen geven. Tegels zijn dan ook allang niet meer alleen voor de keuken, maar zijn een échte sfeermakers in iedere woonkamer. Door vloerverwarming hoeven ze ook helemaal niet kil en koud te zijn. Neem daarom eens een kijkje op bijvoorbeeld Pinterest voor mooie voorbeelden van woonkamers met tegels.

Gietvloer

Een gietvloer wordt vaak gekozen vanwege zijn stevigheid. Het is namelijk bijna onmogelijk om deze vloer te beschadigen. Maar wist je dat er nog zo veel meer redenen zijn om voor een gietvloer te gaan? Een gietvloer laat je huis veel groter aanvoelen. Hierdoor creëert het rust en ruimte. Erg fijn, vooral als je wat kleiner woont. Daarnaast is de gietvloer geschikt voor elke ruimte in huis doordat het waterdicht is. Deze vloer is natuurlijk niet de goedkoopste optie, maar als je het op de lange termijn bekijkt kun je op het onderhoud een hoop geld besparen.

 

 

 

Keep Exploring
Tips voor een geslaagde barbecue