5 Meest Duurzame koffiebonen waarmee je thuis kunt komen

We staan er steeds vaker bij stil: waar komt ons eten en drinken vandaan? Krijgen de boeren wel een eerlijke prijs en wordt het gemaakt met oog voor mens en milieu? Ook voor koffie kun je je deze vragen stellen. Vandaag zetten wij de 5 meest duurzame koffiebonen voor je op een rij, voor een lekker bakkie met een goed gevoel!

Segafredo Selezione Organica

Deze biologische koffiebonen komen uit de beste plantages van Peru, Mexico en Uganda en hebben een lichte chocoladesmaak met een vleugje karamel. Een ware verwenkoffie dus, en dan ook nog eens voor de bewuste liefhebber van koffie.

Deze koffiebonen kopen bij Koffiecupster.nl? Dat kan gemakkelijk online!

Fair Trade Original

Fair Trade Original is de eerste wereldwijde organisatie met fairtrade producten die breed verkrijgbaar was in Nederland. Fair Trade staat voor eerlijk geproduceerd, en hun koffie wordt geproduceerd in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Met het kopen van deze koffiebonen draag je bij aan betere leef- en arbeidsomstandigheden van de koffieboeren en hun gezinnen.

Peeze

Peeze zet in op drie pijlers: de koffie wordt biologisch geproduceerd, fairtrade én klimaatneutraal. Dus de boeren krijgen een eerlijke prijs, en het milieu wordt gespaard. En daarvoor krijg jij een heerlijk kopje koffie waar je een goed gevoel aan overhoudt.

Tiktak

Tiktak is een 100% Nederlands bedrijf uit Groningen. Ze produceren enkel eerlijke en verantwoorde koffie doordat zij het Max Havelaar Fair Trade keurmerk hanteren. De boeren krijgen hierdoor een eerlijke prijs voor hun koffie. Verder is de koffie no-nonsense en heb je keuze uit verschillende smaken, waaronder diverse Single Origin smaken.

EEK

Een kopje koffie uit Brazilië of Guatemala, direct ingekocht bij de boer tegen een eerlijke prijs: dat is EEK. Bovendien is EEK koffie 100% natuurlijk, er komen geen toevoegingen bij kijken. Daarnaast zetten zij zich in voor duurzame energieprojecten en hebben ze ambitie om helemaal klimaatpositief te worden. Ook EEK koffie is een Nederland initiatief.

Wij Nederlanders zijn liefhebbers van koffie, we drinken gemiddeld 2,5 kop per dag. Dat is maar liefst 260 liter per jaar!

Keep Exploring
Zo rijd je stijlvol op je scooter door de stad