Hoe werkt een gevelreiniging eigenlijk?

Wanneer je voor een lange tijd in een pand woont met een stenen muur dan merk je na verloop van tijd vanzelf dat de muur wat groezelig wordt. Dit is natuurlijk niet zo gek, iedere dag krijgt de muur een hoop regen en vuil te verduren. Nu is het gelukkig mogelijk om de uitstraling van de muur weer geheel in ere te herstellen. Dit doe je door middel van een professionele gevelreiniging. Ben je nu benieuwd wat er komt kijken bij een gevelreiniging? Neem dit artikel dan zeker even op je gemak door. We hebben de belangrijkste info over gevelreinigingen voor je op een rijtje gezet!

Wat is een gevelreiniging?

Voordat we ingaan op de werking van de reiniging is het handig om eerst even stil te staan bij de reiniging zelf. Een gevelreiniging is, zoals je al aan de naam kunt zien, een reiniging die bedoeld is om de gevel er weer mooi uit te laten zien. De gevel is van cruciaal belang voor het gebouw, al helemaal als je een bedrijfspand hebt. Je wilt immers zeker weten dat de voorgevel er ten alle tijde schoon en representatief uitziet om een goede indruk bij je klanten te wekken. Hoewel een gevel natuurlijk ook een geïsoleerde en vooral waterdichte structuur moet bieden is ook de uitstraling van belang. Dit is de reden dat je hem met regelmaat moet laten reinigen.

De werking van de reiniging

Een professioneel reinigingsbedrijf kan kiezen tussen toegang de fysieke vormen van reiniging en voor niet-schurende reinigingsoplossingen. Fysieke reinigingen omvatten het verwijderen van elke vorm van schadelijk zuur vuil om een negatieve reactie met koolzuurhoudende deeltjes in stenen materialen te voorkomen. Klinkt wat lastig, maar door middel van een soort schuurmiddel wordt de gevel gesprayd om het vuil te verwijderen. Vervolgens gaan ze met een soort staalborstels over de muren heen om alles weer schoon te krijgen.

Er is ook een methode die uitsluitend op chemicaliën is gebaseerd. Hierbij wordt een mengsel van chemicaliën op het hele oppervlak van de gevel aangebracht. Het soort steen dat wordt gereinigd zal bepalen of er zure, alkalische of organische oplosmiddelen zullen worden gebruikt. Het spreekt voor zich dat je dit altijd door een professioneel bedrijf moet laten doen. Ga je zelf aan de haal met allerlei middeltjes dan is de kans groot dat je de muur alleen maar verder beschadigd.

Jouw gevel ook laten reinigen?

We raden je zeker aan om te kiezen voor een gevelreiniging als jouw muur wel aan wat onderhoud toe is. Het zorgt er niet alleen voor dat je pand er weer mooi uitziet, maar het is ook nog eens veel beter voor de muur. Door de nieuwe impregneer laag kun je er wel weer even tegenaan. Door een aantal offertes op te vragen krijg je gelijk een goed beeld over de gevelreiniging kosten die je kunt verwachten voor jouw klus. Voor je het weet zijn alle voegen weer schoon en ziet je gevel er prachtig uit!

Keep Exploring
Gezonde snacks om te eten wanneer je veel sport