Welke iPhone heb ik en hoe vind ik het modelnummer?

Een smartphone hebben we bijna allemaal wel, maar wat voor model was het ook al weer? Welke iPhone heb je en hoe vind je het serienummer?

Welke iPhone heb ik?

Voor vele mensen zal gelden dat ze een iPhone in gebruik hebben en dat ze er eigenlijk nooit over nadenken wat voor soort telefoon het is. Sommige techneuten zullen alles over hun telefoon weten, anderen denken wel eens welke iPhone heb ik eigenlijk?. Toch heb je soms het type of het model van de telefoon even nodig. Bijvoorbeeld als je een telefoon nieuwe wil kopen. Dan moet je wel weten voor wat voor model je wil gaan en hoe dat model heet. Bij iPhone gaat het vaak met cijfers en letters. De nieuwste telefoon van Apple is op dit moment bijvoorbeeld de iPhone XR. Een iets eerdere versie is bijvoorbeeld de iPhone 11 of iPhone 11 pro.

Modelnummer en uiterlijk

Hoe kom je er nou achter wat voor model jouw telefoon is? Gelukkig is er een heel handig systeem waarmee je de telefoon kan identificeren. Er is onder andere een duidelijk overzicht met allemaal modelnummers van Apple. Zo kan je via dat nummer je telefoon herkennen. Daarnaast zijn de verschillende iPhones goed te herkennen aan hun unieke uiterlijk. De telefoon verschillen namelijk wel allemaal van elkaar, ondanks dat ze veel gelijkheid hebben in uiterlijk. Een kleine zoektocht op internet levert al heel gauw genoeg vergelijkingsmateriaal op.

Waar vind ik het modelnummer?

Je kan heel gemakkelijk in je eigen telefoon zoeken naar het modelnummer. Ga hiervoor naar de ‘instellingen’ van je telefoon. Bij ‘instellingen’ ga je naar ‘algemeen’ en daarna naar ‘info’. Hieronder vermeld kan je staat Modelnaam: ‘iPhone X’ of model ‘A0000’. Staat er een A in het nummer, kan je op internet nog even verder zoeken naar het modeloverzicht.

De achterkant

Op de achterkant van je iPhone staat ook informatie. Je kan dus ook even kijken op de achterzijde van je telefoon. Bij sommige telefoon kan je deze informatie niet meer vinden. Als je bijvoorbeeld een refurbished iPhone 11 hebt gekocht, kan het zijn dat de achterkant er later opgezet is of niet meer origineel is. Kijk in dat geval even in de instellingen.

Keep Exploring
Woning versieren met behang of stickers – alles wat je moet weten