Zo maak je jouw kamer inspirerend en motiverend

Je kamer is een plek die veel functies kan hebben. Het kan je slaapkamer zijn, waar je kunt ontspannen en heerlijk moet slapen. In je werk- of studeerkamer heb je juist motivatie en misschien creativiteit nodig. In alle gevallen is de kamer wel een plek waar jij je terug kunt trekken, en die écht van jou is. En soms heeft je kamer meerdere functies en is het van belang dat je die allemaal even goed kunt uitvoeren daar. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat jouw kamer inspirerend en motiverend werkt. Hoe zorg je daar nu voor?

Meerdere functies?

Heeft je kamer meerdere functies? Sport je er bijvoorbeeld, maar staat er ook een bureau om aan te werken? Zorg dan dat de functies duidelijk gescheiden zijn. Stel dat je hometrainer voor je bureau staat en je hebt die dag écht geen zin om te sporten. Dan zit die hometrainer je wel de hele tijd aan te kijken terwijl je aan het werk bent. Dat leidt af, want jij denkt steeds: ‘ik moet wel sporten maar ik heb geen zin’. Dus, niet doen. Zet die hometrainer uit het zicht, achter een muurtje of gebruik een andere afscheiding. Een kamerscherm bijvoorbeeld. En nee, dat is niet ouderwets, die heb je tegenwoordig ook in heel veel stijlen, van romantisch tot industrieel. Of gebruik een (open) kast, die kun je dan ook nog gebruiken als opbergruimte. En je kunt met bijvoorbeeld muurstickers versiering elk deel van de ruimte een eigen, duidelijke functie geven.

Opruimen

Vooral als de ruimte meerdere functies heeft, maar ook als dat niet het geval is, is het fijn als je kamer opgeruimd is. Vooral als je er ‘klaar’ bent. Dus na een werkdag je werkspullen opruimen bijvoorbeeld. Zorg voor voldoende opbergmogelijkheid, zodat al je spullen een vaste plek krijgen. Ze zeggen niet voor niets dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zo begin je de volgende keer weer met een schone lei, wel zo fijn!

Maak het van jezelf

Woon je alleen, dan kun je je huis zo inrichten als je wil. Maar de meesten van ons wonen niet alleen. Of het nu (nog) met je ouders is, of met je partner (en eventueel kinderen) of met huisgenoten, je moet qua inrichting rekening houden met anderen. Soms heb je er zelfs helemaal weinig over te zeggen wat er bijvoorbeeld in de woonkamer staat. Juist in die situaties is het erg fijn als jouw eigen kamer écht van jou is. Dus helemaal in jouw sfeer en met jouw wensen.

Hoe doe je dit? Natuurlijk met de meubels die jij mooi vindt, die praktisch zijn voor wat je in de ruimte allemaal doet. Kies een lekker kleurtje uit, waarbij je let op dat een slaapkamer rust mag uitstralen, en een werkkamer opwekkend mag zijn. Zoek je nog leuke versiering? Originele muurstickers zijn makkelijk op te plakken, kunnen weer verwijderd worden als je ze wil vervangen en zijn een budgetvriendelijke oplossing om de kamer op te leuken. Kies bijvoorbeeld voor een tekst die jou vrolijk maakt, inspireert of motiveert.

Bedenk tenslotte dat het jóuw kamer is, en dat jij er dus mee kan doen wat jíj wil. Het belangrijkste is dat jij je er lekker voelt, zodat je heerlijk kunt relaxen, gemotiveerd wordt om te sporten of geïnspireerd wordt om te werken. Of allemaal. Of helemaal iets anders natuurlijk!

Keep Exploring
Sieraden kopen? Waarom je voor goud moet kiezen