Waar kun je betalen met Dogecoin?

Cryptocurrencies hebben de betalingsmarkt op korte tijd veroverd en bieden gebruikers een alternatieve methode om binnen enkele seconden geld te versturen naar personen of bedrijven. Maar welke cryptocurrencies zijn hiervoor geschikt? In dit artikel bespreken we de betaalmogelijkheden van Dogecoin (DOGE). Waar kun je handelen in DOGE en bij welke bedrijven kun je betalen met DOGE?

 

Waar kun je Dogecoin kopen?

Om Dogecoin te kunnen gebruiken voor je transacties en betalingen moet je natuurlijk eerst Dogecoin bezitten of aankopen. Dit doe je bij een cryptocurrency exchange. Je kunt er veilig crypto kopen en opslaan op je wallet. Er zijn verschillende exchanges die Dogecoin aanbieden. De meeste exchanges laten je Dogecoin kopen met fiat geld of omruilen met Bitoin, Ethereum of USDT (Tether). We raden je aan om ook zeker de transactiekosten na te kijken. Deze kunnen sterk verschillen van platform tot platform dus doe eerst je onderzoek voordat je gaat handelen. Hieronder vind je enkele suggesties van exchanges die je kunt gebruiken.

  • Binance
  • Coinbase
  • Kraken
  • Anycoin Direct
  • Cointiger

Deze beurzen staan gebruikers toe om direct cryptocurrencies te kopen via hun bankrekening. Dit maakt het gemakkelijker om te beginnen met betalingen doen via Dogecoin. Veel gebruikers vragen zich ook af of ze Dogecoin moeten bekijken als investering of niet. Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden want een beslissing om te investeren of niet is natuurlijk altijd een persoonlijke keuze. Het feit is wel dat Dogecoin het afgelopen jaar een enorme stijging heeft doorgemaakt dus het kan geen kwaad om af en toe de prijsgrafieken van Dogecoin goed te bekijken. Let er wel op dat de prijs van Dogecoin sterk beïnvloed wordt door de media en influencers. Ondernemers zoals Elon Musk van Tesla durven wel eens een tweet te versturen waarin ze Dogecoin aanprijzen. Hierdoor kan de prijs op korte termijn heel sterk stijgen, maar ook dalen. Vooraf goed onderzoek doen blijft dus de boodschap.

 

Betalingen doen in Dogecoin

Zodra je je DOGE munten hebt gekocht en opgeslagen in je wallet, kun je er betalingen mee doen. Het verzenden en ontvangen van betalingen is snel en gemakkelijk met Dogecoin. Er zijn een paar dingen die je moet weten en begrijpen als je Dogecoin betalingen doet naar personen of bedrijven. Het belangrijkste is de publieke sleutel van de persoon naar wie je geld wilt sturen. De publieke sleutel genereert een adres waarop je betalingen kunt ontvangen en waarvan je betalingen kunt versturen. Dus voordat je Dogecoin wil versturen, controleer dan zeker dat je het juiste adres hebt van de ontvanger. De meeste handelaars die Dogecoin of andere cryptocurrencies ontvangen hebben een QR-code die je kunt scannen om te betalen.  Dit is een gemakkelijke manier om betalingen te doen via Dogecoin bij je lokale winkelier die Dogecoin betalingen accepteert. Dus op welke plaatsen kun je betalen met Dogecoin? Een up-to-date lijst kun je vinden op de website spendyourdogecoins.cf. Op de website zijn de handelaars onderverdeeld in verschillende categorieën zoals Kunst, Autosector, Restaurants, Cadeaukaarten, Kledij, etc.

 

 

 

 

Keep Exploring
Gezonde snacks om te eten wanneer je veel sport