Hoe kan ik contact met mijn nieuwe buren leggen?

Liever een goede buur dan een verre vriend. Dit gezegde heb je vast wel eens gehoord. Maar wat kun je doen als het contact tussen jou en je buurman of buurvrouw nog niet gelegd is? Je bent een nieuweling en het kan zijn dat je je hier onzeker over voelt. Niemand wil het buitenbeentje zijn van de buurt. Goed contact met de buren is altijd fijn en bevordert het woonplezier. We hebben verschillende tips voor je op een rijtje gezet die kunnen helpen bij het opbouwen van een band met de buurt.

Stel je voor

Het is belangrijkste dat het eerste contact tussen jou en je buur goed is. Als je net ergens bent komen wonen kun je dan ook een kort voorstelrondje doen. Zo hebben ze de mogelijkheid om je al even te leren kennen, voordat ze een vreemd gezicht door de buurt zien lopen. Een kort praatje is al voldoende. Je zou het zelf ook waarderen als een nieuwe buurman of buurvrouw dit bij jou zou doen. Als je nog volop aan het klussen bent kun je langsgaan met een bloemetje en je verontschuldigen voor de overlast. Dit vinden buren vaak attent en zal een goede relatie bevorderen.

Wees aardig

Als je iemand tegenkomt in de buurt is het belangrijk om iemand te groeten. Zo vergroot je de kans dat mensen je gaan herkennen, als je het aandurft kun je een langer praatje maken. Zorg ervoor dat je sympathiek overkomt. Als je iemand al een paar keer bent tegengekomen, bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van de hond, kun je iemand bij je thuis uitnodigen voor een bakje koffie. Zo leer je de buren beter kennen en kun je misschien via via worden voorgesteld aan andere mensen in de buurt. Binnen korte tijd kun je zo een leuke groep aan kennissen opbouwen.

Blijf communiceren

Mocht je enige overlast ervaren middels slaande deuren, piepgeluiden of geschreeuw, dan is het belangrijk om kalm te blijven en op een beschaafde manier contact op te nemen met een buur. Bel aan en vertel op een normale toon waar je mee zit, of het nou gaat om geluidsoverlast of een fout geparkeerde auto. De kans is groot dat je er onderling wel uitkomt. Mocht dit toch lastig zijn, dan kun je ervoor kiezen om de gemeente vroegtijdig in te schakelen om de vrede te behouden. Zij kunnen een rol spelen als mediator bij een ruzie of meningsverschil.

Keep Exploring
De meest indrukwekkende casino resorts