Wat als je spullen écht niet meer in je huis passen?

Je kent ze wel: de horrorbeelden van hoarders die hun huis helemaal vol hebben gestapeld met allerlei verschillende soorten spullen. Hoewel misschien niet iedereen een hoarder is, zal jij ook vast wel eens moeten opruimen omdat je een verzameling spullen hebt die je niet allemaal meer nodig hebt. In veel gevallen kun je hier wat aan doen door afstand te doen van je spullen en ze weg te gooien of naar de kringloop te brengen, en in sommige gevallen kun je ze ook ergens anders opslaan, bijvoorbeeld door gebruik te maken van boxen te huur. Wat moet je doen als je spullen echt niet meer passen in je woning?

Marie Kondo

De eerste stap lijkt misschien wat vanzelfsprekend, maar: je spullen wegdoen kan natuurlijk het best door op te ruimen en je spullen vooral weg te gooien, op Marktplaats te zetten of naar een kringloop te brengen. Heb je wat opruim-inspiratie nodig, dan kun je je verdiepen in de technieken van opruimguru Marie Kondo of haar serie op Netflix kijken.

Een box huren

Soms is het nou eenmaal niet mogelijk om spullen weg te doen, bijvoorbeeld omdat ze een grote sentimentele waarde hebben of je ze in de toekomst nodig gaat hebben. In dat geval is een slim om een box huren. Daar kun je al je spullen in kwijt zonder dat je voortdurend wordt afgeleid door het rommelige geheel van veel spullen. In een box kun je je spullen droog en veilig bewaren. Dit is voor ideaal voor de spullen die je niet elke dag nodig hebt. Wist je dat sommige boxen zelfs een transportservice aanbieden, zodat je niet zelf alle spullen hoeft te vervoeren?

blue and white vintage car

Tips voor opruim-uitstellers

Als je echt een hekel hebt aan opruimen, dan zijn er een heleboel tips die het wat makkelijker voor je kunnen maken. Zo gebruiken sommige mensen die moeite hebben met spullen weg te gooien de regel dat ze elke dag tenminste iets moeten weggooien. Zo raakt je huis vanzelf, beetje bij beetje, steeds leger. Ook kan je de in/out theorie toepassen: komt er iets nieuws je huis of je kledingkast binnen, dan moet er ook iets uit.

Keep Exploring
Populaire online casino spellen