Stel je ook altijd klusjes uit in huis? 5 Motivatietips om het aan te pakken

Iets in huis moeten doen en er geen zin in hebben, heeft iedereen waarschijnlijk wel eens. Klusjes in huis worden daarom vaak als niet leuk beschouwd. Logisch dat je ze dan het liefste uitstelt. Maar helaas moeten veel dingen nou eenmaal gebeuren. Maak daarom van uitstel geen afstel en ga aan de slag om die vervelende klussen in huis aan te pakken! Wij helpen je een handje door een aantal motivaties tips op een rijtje te zetten.

Wacht niet af, doe het meteen!

Als je klus minder dan tien minuten in beslag neemt, doe het dan meteen. Je hebt altijd wel tien minuten de tijd om iets te doen. Dus moet je nog de koelkast schoonmaken of een boekenkast opruimen? Wacht er niet mee! Over een aantal dagen heb je er waarschijnlijk nog minder zin in. Heb je grote klussen liggen die je zelf niet goed kunt? Dan kun je altijd een handige klusjesman inhuren. Verzamel alle klussen voor deze persoon en het is waarschijnlijk in één dag geregeld.

Maak een plan van aanpak

Een plan van aanpak is misschien wel de belangrijkste tip die wij je kunnen meegeven. Begin met het inventariseren van alles wat je de komende maanden gedaan wilt hebben. Het leggen van plinten, verven van de kozijnen, onkruid weghalen etc. Maak een planning en ga klus voor klus aan de slag. Heb jij een keer een weekend vrij? Plan dan je eerste klus. Zorg er altijd voor dat je voordat je begint alle spullen in huis hebt. Zoek dus van tevoren even goed uit wat je precies nodig hebt. Zo kun jij die dag meteen aan de slag!

Werk met deadlines

Vind je het lastig om tijd vrij te maken voor een klus? Gebruik dan deadlines. Voor het verschonen van je bed kun je bijvoorbeeld een deadline stellen van 1 week. Voor grotere klussen kan het drie maanden zijn. Wees wel streng voor jezelf. Een deadline is écht een deadline. Hier kan je niet omheen!

Meteen op de goede plek leggen

Eigenlijk is het begin van een strak huis natuurlijk om de boel opgeruimd te houden. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk jij nu waarschijnlijk. Maar als je dat doet, hoef je écht minder vaak een grote schoonmaakbeurt te doen. Wel zo lekker! Probeer jezelf daarom aan te leren om alles meteen op de goede plek te leggen. Heb je je nieuwe broodbakmachine gebruikt? Maak hem dan meteen schoon en berg hem op waar het hoort. Een andere tip is om altijd iets mee te nemen als je naar boven gaat. Zo blijft er nooit iets beneden slingeren wat daar niet hoort.

Maak opruimen leuk voor je kinderen

Heb je kinderen die er altijd een rommeltje van maken? Maak van het opruimen een spelletje! Zet bijvoorbeeld een wekkertje en kijk wie er in vijf minuten het meeste kan opruimen. Zo is het opruimen een uitdaging én vinden ze het waarschijnlijk nog leuk ook.

Keep Exploring
Een kast vol maar niets om aan te trekken? Zo vind je inspiratie