Welke woonverzekering past het beste bij jouw woonsituatie?

Het leven kent bepaalde risico’s maar dat wil niet zeggen dat je daar niets tegen kunt doen. Je kunt jezelf namelijk goed verzekeren zodat wanneer er iets gebeurt, de schade te overzien blijft. Dat een auto verzekerd moet worden, weten de meeste mensen wel, dat het belangrijk is om ook je woning goed te verzekeren, is niet bij iedereen bekend. Dat is jammer want je woning staat waarschijnlijk vol met al jouw persoonlijke spullen waar je hard voor hebt moeten werken. Heb je een huis gekocht, dan is de kans groot dat deze investering de grootste was die je ooit zult doen dus dan is het des te belangrijker dat je dit huis ook goed laat verzekeren. Wij laten je daarom zien welke mogelijkheden er zijn om je woning van de juiste woonverzekering te voorzien. Je zult zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om snel goed verzekerd te zijn.

 

Een inboedelverzekering kiezen

Onder de noemer ‘woonverzekering’ vallen twee verzekeringen. De eerste is de inboedelverzekering. Deze verzekering sluit je af om de spullen in je woning te verzekeren. Het gaat hier om de spullen die je eenvoudig kunt verhuizen, denk hierbij aan je meubels, kleine objecten maar niet iets zoals bijvoorbeeld je zonnepanelen. Deze spullen kunnen op allerlei manieren beschadigd raken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er brand uitbreekt in je woning. Ook als de brand maar klein is, is de kans groot dat je toch forse schade hebt vanwege de rook die is vrijgekomen. Heb je een inboedelverzekering, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om de schade te laten uitkeren. Zo kun jij snel je spullen laten reinigen of vervangen zodat je deze vervelende situatie snel weer achter je kunt laten.

 

De opstalverzekering

De tweede verzekering die onder de woonverzekeringen valt, is de opstalverzekering. Deze heeft betrekking op je huis zelf. Als je huurt, heb je geen opstalverzekering nodig omdat je huurbaas verantwoordelijk is voor het pand waarin je woont. Ben jij de eigenaar van jouw huis, dan is een opstalverzekering zeker aan te raden. Een brand kan namelijk ook veel schade aan het pand aanrichten, denk hierbij aan de schade die is ontstaan door het vuur zelf, maar ook de rook die de muren zwartgeblakerd heeft. Als je goed verzekerd bent, kun je de schade afhandelen met je verzekering. Zo draai jij zelf niet op voor de kosten en worden je problemen niet groter dan zij tot dan toe al waren.

 

Sluit je woonverzekering online af

Wanneer je op korte termijn je verzekering wilt afsluiten, kun je naar de site van Univé gaan. Hier vindt je de inboedelverzekering en de opstalverzekering Univé. Scroll even door de voorwaarden en bereken je premie. Besluit je meerdere verzekeringen te nemen? Dan profiteer je ook nog eens van een mooie korting. Ga je akkoord met de voorwaarden, dan kun je je polis met een paar klikken op de muis afsluiten. Vanaf dan ben je goed en voor een mooi bedrag verzekerd.

Keep Exploring
Knap je woning op met deze 3 kleine projecten