5 Populairste planten van 2021

Moet je nog cadeaus versturen voor je moeder, schoonvader, broer of partner? Maar heb je geen idee wat je moet kopen? Planten of bloemen zijn altijd een goed idee! Ze staan super mooi en gezellig in ieder interieur en zijn ook nog eens goed voor de zuurstof en hoeveelheid kleur in huis! Mocht je willen weten welke planten het populairst zijn dit jaar en welke cadeau-opties er nog meer zijn? Lees dan verder!

Populaire planten

Er zijn veel verschillende soorten planten. Sommige zijn voor binnen, andere voor buiten en ook qua prijs, vorm en kleur zit er veel variatie in! Dit zijn de vijf populairste kamerplanten van dit jaar:

  1. Strelitzia

Deze hoge, mooie plant heeft een sterk, groot blad en kan daarmee echt een eye-catcher worden in jouw huis! Hij kan vrij groot worden dus zorg dat je hier de ruimte voor hebt!

  1. Calathea

Het blad van deze plant maakt hem zo bijzonder! ’S Nachts sluiten de bladeren zich en openen weer wanneer de zon gaat schijnen! Hij is te koop in veel verschillende kleuren en modellen en te herkennen aan de opvallende nerven in de bladeren.

  1. Monstera

De monstera is erg populair geworden de afgelopen jaren! Hij is mooi groen, heeft bladeren met gaten erin en kan in alle richtingen doorgroeien tot een flinke plant!

  1. Kentia palm

Voor een tropisch gevoel in huis is deze plant heel geschikt! Hij is makkelijk qua onderhoud, heeft een luchtzuiverende werking en is gewoon heel mooi om te zien!

  1. Olijfboom

Spreekt voor zich: deze plant staat mooi in iedere inrichting en is super makkelijk in onderhoud! Hij geeft je huis echt een mediterraans uiterlijk!

Cadeau-ideeën

Naast planten kan je ook bloemen bestellen online. Zo hoef je niet zelf naar de winkel, maar kun je vanaf de bank de mooiste boeketten, droogbloemen en planten laten bezorgen bij jouw vriend, familielid of bijvoorbeeld aan de juf of meester van je kind! Super handig dus voor als je weinig tijd hebt maar wel een uniek en mooi cadeau wilt geven.

Keep Exploring
Wat valt er allemaal onder de inboedelverzekering, en wat niet?