Fit en gezond door de elektrische fiets

Fit en gezond blijven door een elektrische fiets? Ja! Vooral nu de zomer in aantocht is, willen we allemaal een beetje beter in shape komen. We wisten al dat fietsen op een normale fiets vele gezondheidsvoordelen heeft, maar een elektrische dames fiets biedt ook gezondheidsvoordelen. Je bent namelijk in beweging! Ongemerkt maak je heel wat kilometers met jouw elektrische fiets. Denk maar eens hoe vaak wij dames de fiets pakken, je trapt naar je werk, haalt trappend de kinderen van school op en doet ook nog even boodschappen op de fiets. Na het lezen van deze blog ben jij op de hoogte van alle gezondheidsvoordelen die een elektrische dames fiets biedt!

De gezondheidsvoordelen van de buitenlucht

Fietsen op jouw e-bike doe je in de buitenlucht, je trekt gemakkelijker de natuur in. De buitenlucht en het feit dat jij je in een groene omgeving bevindt heeft een grote invloed op jouw gezondheid. Zo heeft het invloed op jouw dag- en nacht ritme. Je stelt je lichaam bloot aan het daglicht,dit zorgt ervoor dat jouw ritme beter in balans komt. Daarnaast neem je ook nog meer zuurstof op. Iedere dag een ritje op de elektrische fiets zorgt er al voor dat je twee keer zo snel in slaap valt dan je normaal doet en bevordert de kwaliteit van je slaap!

Geest in balans

Je geest is ook gebaat bij een ritje op de e-bike in een natuurrijke omgeving, dit werkt namelijk stressverlagend. Wanneer dit gecombineerd wordt met lichaamsbeweging zoals fietsen werkt dit extra goed. Daarnaast zorgt deze combinatie er ook voor dat we ons brein gemakkelijker leeg kunnen maken. Een ander voordeel is dat natuurlijke geuren zoals dennengeur ook het stress level in ons lichaam verlagen. Heb jij een belangrijke meeting of ben je even inspiratieloos? Ga de natuur in op de e-bike! 

Co2 besparing

De elektrische fiets kan een goede vervanger zijn voor korte ritjes die je maakt, bijvoorbeeld naar je werk of om de kinderen op te halen van het schoolplein. Je trapt de files zo voorbij en bespaart zo dus kostbare tijd! De elektrische fiets pakken in plaats van de auto heeft nog meer voordelen, het zorgt ervoor dat je weinig tot geen CO2-uitstoot of fijnstof-uitstoot veroorzaakt. Met het fietsen op een elektrische damesfiets draag je dus bij aan een schonere lucht en daarmee een beter klimaat.

 

Denk je eraan om een elektrische dames fiets aan te schaffen of wil je een gratis proefrit maken bij jouw thuis? Bekijk de mogelijkheden bij Stella: De grootste e-bike specialist van Nederland.

Keep Exploring
Waarom is wandelen zo goed voor je?